""
""

Sjajni Aranitović, užasni Partizan: Igokea bez trenera za deset minuta poništila crno-bele (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.10.15. | 18:45

Tim iz Laktaša posle iskjučenja Željka Lukajića zaigrao kao preporođen i slavio 71:64 u četvrtom kolu Jadranske lige

Spektakularno veče Petra Aranitovića. Spektakularno, ne i pobedničko. Mladi bek Partizana odigrao je najbolju partiju od početka sezone, ubacio čak 24 poena, ali se iz Laktaša vraća pognute glave. Jedini snajperista u četi Petra Božića bio je nedovoljan da se kreira druga pobeda crno-belih u Jadranskoj ligi, jer je Igokea odličnom igrom u završnih deset minuta sačuvala ponos i nepogrešiv učinak na domaćem parketu, pa je u u utakmici četvrtog kola zasluženo slavila - 71:64!

Paradokslano, ključnim se ispostavilo isključenje trenera Igokee Željka Lukajića, dva minuta pre kraja treće deonice. Iskusni stručnjak je najpre zaradio tehničku grešku, potom su ga sudije, zbog dodatnog prigovora, udaljile sa klupe, ali umesto da crno-beli taj podsticaj iskoriste da prelome meč u svoju korist, bljesnuo je Aleksandar Ćapin. Iskusni košarkaš domaćeg tima vezao je pet poena, posle "lera" od 20 minuta doneo prednost Igokei, koju do kraja nije ispuštala, iako se Parni valjak nekoliko puta opasno približavao. A u prvom delu čak imao devet poena viška...

Izabrane vesti

Najviše zahvaljujući Petru Aranitoviću, koji je pogodio čak 24 poena (od toga pet trojki iz devet pokušaja, za dva poena je šutirao 2/3, a sa linije penala 5/6), međutim, gosti iz Humske su imali još samo koliko-toliko raspoloženog Aleksandra Cvetkovića i kad se na to doda devet poena Bože Đumić jasno je da bolje od trećeg poraza nisu mogli.

S druge strane, Igokea se dugo mučila da pronađe pravi ritam, a onda je zaigrala bez stega tek kad se Lukajić preselio sa klupe na mesto u tunelu. Odatle je posmatrao kako Ćapin i Radenović pronalaze rupe u odbrani gostiju, naposletku i kako Vuk Radivojević trojkom stavlja tačku na utakmicu u kojoj je Partizan promašio čak 33 šuta iz igre. Od toga 18 trojki. Zakazali su kapiten Vanja Marinković, ali i Adin Vrabac koji za 34 minuta nije pogodio nijedan šut (dve dvojke, tri trojke i četiri penala)

----------------------------------------------------
JADRANSKA LIGA - ČETVRTO KOLO

IGOKEA - PARTIZAN 71:64 (11:13, 21:25, 21:12, 18:14)

Laktaši
Sportska dvorana
Gledalaca: 1.500
Sudije: Pukl, Javor, Perlić.

IGOKEA: Pašaljić 3, Dimić 8, Ćapin 11, Pešaković 2, Kesar 3, Komatina 10, Mikulić -, Milošević 4, Radenović 12, Radivojević 12, Talić -, Todorović 6.

PARTIZAN: Cvetković 10, Aranitović 24, Marinković 5, Petrov -, Vitkovac 2, Đumić 11, Koprivica 2, Perović 1, Magdevski 4, Glišić -, Vrabac - , Milutinović 5.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: ABA liga, Nenad Vuruna)


tagovi

SrbijaPetar AranitovićFK PartizanKK PartizanJadranska ligaIgokeaAleksandar Ćapin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara