Skandal u poslednjem kolu, Legija prvak! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.05.18. | 21:00

Meč nije završen

Titula ostaje u Varšavi! Posle skandala u meču sezone poljskog šampionata... 

Legija je odbranila titulu  pobedom u gostima od 2:0 protiv Leha iz Poznanja u utakmici poslednjeg kola. Meč su prekinuli navijači Leha ubacivanjem pirotehnike u teren, pa je morala da interveniše policija i zaustavi divljanje huligana. Iako domaćin nije bio u igri za titulu, netrpeljivost između navijača dva kluba je rezultirala skandalom i prekinutom utakmicom na 15-ak minuta do kraja. Ovo svakako nije nova pojava u poljskom fudbalu, jer pristalice Leha nisu želele da dozvole velikom rivalu da baš na njihovom terenu slavi titulu. Čeka se samo da fudbalski organi Polsjke potvrde pobedu Legije službenim rezultatom od 3:0. 

Izabrane vesti

Velikanu iz prestonice je to 13. trofej nacionalnog šampiona, a Legija je istovremeno ispunila san o duploj kruni, pošto je prethodno osvojila i trofej u kupu Poljske.

A kakav bi to trofej u novijoj istoriji Legije bio da u njegovom osvajanju nije učestvovao Miroslav Radović? Srpski fudbaler je danas bio u ulozi asistenta kod prvog gola Legije koji je u devetom minutu postigao Domagoj Antolić.

Radoviću je inače, ovo bio jubilarni, deseti trofej osvojen u dresu poznatog varšavskog kluba u koji je otišao 2006. kada se prvi put odlučio na pečalbu posle Partizana. Srpski fudbaler izašao je iz igre u 72. minutu, kada ga je zamenio Hlušek. A konačan rezultat postavio je Mihal Kuharčik tri minuta pre toga.

 


tagovi

Legija VaršavaLeh Poznanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara