""
""

Skoti Pipen: Bio sam Lebron pre Lebrona! Svi ga porede sa Džordanom i Medžikom, a on je kao ja

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.06.15. | 17:02

Interesantna izjava čuvenog igrača Čikago Bulsa...

Legendarni NBA as i član Kuće slavnih Skoti Pipen izjavio je da je on prvi „univerzalac“ i čovek za sve poslove u istoriji najjače košarkaške lige sveta. Tačnije, on je izjavio da je bio "Lebron Džejms pre Lebrona Džejmsa" i dodao da najboljeg igrača sveta treba da pored s njim, a ne s njegovim dugogodišnjim saigračem - Majklom Džordanom.
"Ne može da se poredi košarka iz ovog i vremena kada smo mi igrali, tada je bilo teže. Lebrona uvek porede sa najboljima svih vremena, bez obzira da li je to Majkl Džordan ili Medžik Džonson, a on je više kao ja. Neću da cepidlačim, ali kada se rade poređenja, stalno se izostavi moje ime. Prirodno je i logično da Lebrona porede sa Džordanom i Medžikom, ali ako pogledate kako Džejms igra i koji stil igre gradi, jasno je da podseća na mene", izjavio je čovek koji je u 17-godišnjoj karijeri osvojio šest šampionskih pehara sa Čikago Bulsima. 

Izabrane vesti

Poređenja radi, Pipen je tokom igračkih dana beležio 16 poena, šest skokova i pet asistencija, a često se pominje da je uvek bio u zaleđu Letećeg Majkla. Ali njegov uticaj u zlatnoj eri Bulsa bio je nemerljiv, kao i Denisa Rodmana i Tonija Kukoča.

S druge strane, Džejms beleži 27 poena, sedam skokova i sedam asistencija u dosadašnjih 11 sezona i osvojio je tek dva šampionska prstena. Prosek od 27,35 poena po utakmici stavlja Kralja na četvrto mesto najboljih svih vremena, iza Majkla Džordana, Vilta Čembrlena i Eldžina Bejlora.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Skoti PipenNBA ligaMedžik DžonsonMajkl DžordanLos Anđeles LejkersLebron DžejmsČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara