""
""

Skupi mu impulsi za Kinu, zato nije zvao Pelea

Vreme čitanja: 1min | pon. 31.10.16. | 11:47

Očekivana odluka i neočekivani humor...

Selektor reprezentacije Italije Ðampjero Ventura kao što se i očekivalo neće uvrstiti napadača Šangdunga Gracijana Pelea na spisak za utakmice u novembru, posle međusobnog sukoba, i u šaljivom tonu kao razlog obrazložio da su pozivi za Kinu preskupi. Sve ovo govori da je iskusni golgeter završio s nacionalnim timom dok je Ventura selektor, iako ovaj tvrdi drugačije. 

Izabrane vesti

Podsetimo, Pele je na utakmici protiv Španije u oktobru, prilikom izmene na početku drugog poluvremena, odbio da se rukuje sa selektorom i tako eliminisao sebe iz reprezentacije.
"Da li sam pričao sa Peleom? Nisam, jer su telefonski razgovori sa Kinom veoma skupi... Osuđejem ono što je uradio, izrazio je nepoštovanje prema dresu reprezentacije i saigračima. Napravio je naveću moguću grešku", rekao je Ventura za Rai Sport.

Ventura ipak tvrdi nije u potpunosti zatvorio vrata nacionalnog tima nekadašnjem golgeteru Parme, Sampdorije, Fajenorda i Sautemptona.
"Ne verujem da će biti u sastavu za narednu akciju, potreban je period mirnoće. On nije mlad igrač, ali može još da pruži reprezentaciji Italije u budućnosti", poručio je selektor Azura.

Italija se sastaje sa Lihtenštajnom 12. novembra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, dok tri dana kasnije igra sa Nemačkom prijateljski meč.

(foto: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalItalijaGracijano Pelefudbalska reprezentacija ItalijeEvropaĐampjero Ventura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara