"Slaviša Stojanović"
"Slaviša Stojanović"

Slaviša Stojanović: Dauda mora da Zvezdi pruži više!

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.07.13. | 19:04

Trener crveno-belih umeren u izjavama posle prve faze priprema u Sloveniji

Slaviša StojanovićKao da činjenica da će posle svega sedam dana na klupi Crvene zvezde morati da precrta čak 10 imena nije dovoljna briga za Slavišu Stojanovića. Pojedini prvotimci crveno-belih, ipak, ne iskazuju saosećanje prema šefu, već mu svojim ponašanjem dodatno komplikuju položaj. To se pre svega odnosi na Abiolu Daudu, čije je zalaganje na pripremama u Sloveniji bilo ispod svakog nivoa, što priznaje i šef struke.
“Sve što mogu da kažem je da Dauda treba, u stvari mora da da više ovoj ekipi. Razgovarao sam sa njim o tome”, iskreno će Stojanović u intervjuu izveštačima srpskih medija tokom kojeg je sumirao utiske sa priprema u Sloveniji.

Dosta konfuznih na početku, pa donekle ohrabrujućih, da bi poraz od Iličeveca pred povratak u Beograd ponovo vratio sumorna lica u crveno-belom taboru. Atmosferu je dodatno urušila povreda Đorđa Rakića.
“U principu nikad ne igram utakmice poslednji dan, jer su igrači u glavam već kući. Nismo bili pravi, Iličevec nas je nadigrao u svim segmentima”, priznaje Stojanović, koji u hodu mora da se prilagođava već ranije skrojenom planu priprema.

Tako će i na turnir u Švajcarskoj, gde će Zvezda za rivale imati švajcarske velikane Grashopers i Bazel, moći da povede samo 18 igrača.
“Takav je uslov domaćina. Ali najviše bode oči što nam taj turnir dolazi u nama strašno nezgodno vreme. Zbog njega ispuštamo četiri ili pet kvalitetnih treninga koji bi nam mnogo značili. A situacija je još teža jer nas čekaju nimalo naivni protivnici. Naprotiv, renomirane ekipe”, pribojava se Stojanović, iako to ne želi da pokaže.
DaudaIzvesno je, ipak, da bi onih 18 koji u petak budu putovali u Grenhen trebalo da imaju zagarantovano mesto u timu. A šta je sa ostalima?

Izabrane vesti

“Spisak je već napravljen, ali se u međuvemenu promenio zbog odlazaka i dolazaka, a moguće je da će toga biti još. Tako da sve što vam danas kažem ne mora da važi za dva dana. U ovom trenutku i ja čekam”.

Da pređemo kratko na vedrije teme – ima li u brojnim omladincima koji su radili u Termama Čatež nekoga ko se istinski nametnuo?
“Naravno da ih ima. Ali ne mogu o imenima. Ako se izletim sa nekima odmah kreću oblaci, avioni, kamioni. Pustimo da to malo potraje, da se ponavlja, pre svega na najvažnijim utakmicama što je najbitnije. Ali, ima tu momaka koji mogu da nose Zvezdino breme”.

Predsednik Zvezde Dragan Džajić zagovornik je ideje da se baš crveno-beloj deci pruži šansa, iako bi to značilo da se rezultati privremeno bacaju u drugi plan?
“Baš smo se oko nekih igrača iz omladinskih selekcija saglasili. Nisam ja ovde sam. Treba svi zajedno da radimo. A što se tiče podmlađivanja... Treba prvo da se sagleda sveukupna situacija i postavi se realan cilj. To jeste jedna od ideja, kad-tad će morati da se uradi”.

A da li je sa ovakvim sastavom realno da Crvena zvezda napadne titulu i mesto u Ligi Evropa recimo?
“Sve zavisi od kadra sa kojim ćemo ući u prenstvo. Sada, u ovom trenutku, imamo deficit naspram drugih ekipa. Ali, nadam se da se situacija promeni, a ako se ne izmeni... Sešćemo i videti šta nam je činiti”, odgovorio je Stojanović još u trenutku kada se nije znalo da je Miloš Ninković na pragu dolaska.

Opet, prioritetan problem ostaje – štoperi?
“Svaki dan smo svi na liniji, svaki dan pričamo na tu temu. Znam da se ljudi iz kluba trude. Imaju neke svoje predloge, ima i ja, pa ćemo videti. Ali nekad se ispreče finansije, nekad drugi angažman, nekad dođe i do toga da devojka igrača odluči da joj se ide na more”.

Na utakmici protiv Domžala, najboljoj Zvezdinoj u Sloveniji, činilo se da je problem i pozicija levog krila, na kojoj je prinudno igrao Filip Mladenović. Ali, Stojanović misli drugačije.
“Nije to problem, već samo sagledavanje stvari. Doći će do povreda, kartona... Kratko je vreme, nemam pet utakmica za skupljanje utisaka. Moram da probam i vidim. Nekad pogrešim, nekad uradim dobro. Sve u svrsi da se iskristalizuje kadar”, zaključio je Stojanović

Sve vesti vezane za pripreme Crvene zvezde i Partizana možete pogledati u našem SPECIJALU.

(FOTO: Star sport, Srđan Stevanović)


tagovi

FK Crvena zvezdapripreme 2013Slaviša Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara