""
""

Sledećeg leta drugi deo filma u kojem Real Madrid plaća Sosijedadu 30 miliona evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.12.13. | 13:32

Posle Asijera Iljaramendija, nova meta Kraljevskog kluba je talentovani štoper Injigo Martinez kojeg je letos želela i Barselona

Mnogi su sumnjičavo vrteli glavom kada je madridski Real prošlog leta Real Sosijedadu platio 30 miliona evra za Asijera Iljaramendija. Mladi vezista se nije pokazao kao promašaj, ali nije ni nešto preterano oduševio. Iljaramendiju je potrebno još vremena i napredovanja da bi postao bitan igrač u Anćelotijevom timu. Bilo je i kritika na Realov račun zbog (pre)plaćenje cene za mladog vezistu, ali izgleda da u klubu sa Santjago Bernabeua ne misle da su pogrešili i spremaju se da narednog leta ponove sličan potez.

Izabrane vesti

Madridska štampa piše da je Real počeo pregovore sa Real Sosijedadom oko talentovanog štopera Injiga Martineza. Upravo su Iljaramendi i Martinez u prošloj sezoni bili otkrića sezone i najzaslužniji za fenomenalno četvrto mesto Real Sosijedada. Iljaramendija je put odveo u Real, a Martinez bi narednog leta mogao da krene njegovim stopama.

Pregovori dva kluba su u toku i do leta bi trebalo da bude postignut konačan sporazum. Real Sosijedad kao i u slučaju Iljaramendija neće popustiti i Kraljevski klub će dobiti Martineza samo ako plati otkupnu klauzulu koja iznosi oko 30 miliona evra. Pored Martinezovog nesumnjivog potencijala, razlog za ovakav potez Florentina Pereza su i česte povrede Rafaela Varana, kao i pozne godine Pepea koji ima 31. godinu i polako gubi poziciju u ekipi.

Jedan od zagovornika transfera je i Perezov savetnik i pomoćni trener Zinedin Zidan koji je nagovarao predsednika da kupi i Iljaramendija. Zidan je u odličnim odnosima sa prošlogodišnjim trenerom Sosijedada, Filipom Montanijeom i on mu je toplo preporučio dva talenta koje je lansirao prošle sezone.    

Martinez ima 22 godine i samtraju ga najtalentovanijim štoperom Španije. Već je član selekcije Crvene furije. Letos ga je htela i Barselona, ali nije želela da plati traženih 30 miliona evra. 

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

Asijer IljaramendiEvropaInjigo MartinezPrimeraReal MadridReal SosijedadŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara