""
""

Slucki uči Engleski, čeka poziv Hala i veruje u pomoć Romana Abramoviča: Ja sam njegov projekat!

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.06.17. | 20:43

„On je moj prijatelj i pokušava da mi pomogne u ovoj situaciji“, kaže iskusni strateg

Bivši selektor Rusije i dugogodišnji trener CSKA iz Moskve Leonid Slucki kaže da mu vlasnik Čelsija Roman Abramovič ozbiljno pomaže da dobije posao u Engleskoj. Iskusni strateg je proteklih dana ozbiljno povezivan sa preuzimanjem trenerske pozicije u novopečenom drugoligašu Halu, ali mu velike probleme stvara nepoznavanje engleskog jezika.

Izabrane vesti

Ipak, tu je u pomoć pritekao Abramovič, koji je Sluckom već organizovao specijalni kurs engleskog jezika koji traje pet meseci.
„On je moj prijatelj i pokušava da mi pomogne u ovoj situaciji. Učo sam engleski i gledao mnogo utakmica, ne samo Premijer lige, već i Čempionšipa i Lige jedan“, rekao je Slucki za Bi-Bi-Si.

Abramovič je neko ko je mnogo uložio u razvoj ruskog fudbala.
„On ima akademiju u Rusiji, dosta je uložio u infrastrukturu. Sagradio je 300 veštačkih terena i sponzor je nacionalnog tima. Danas, njegov projekat u Ruskom fudbalu sam ja“, dodao je Slucki.

Iskusni trener je potom upitan koja mu reč engleskog jezika koju je naučio u ovom trenutku najviše znači?
„Za mene, u ovoj današnjoj situaciji, verovatno najvažnija reč je – san“, jasan je bio ruski strateg.

Slucki je trenersku karijeru započeo u Olimpiji iz Volgograda, a potom je vodio Uralan, Moskvu i Krila Sovjetov. Na klupi CSKA je proveo sedam godina i osvojio tri šampionske titule.

(FOTO: Action images)


tagovi

Roman AbramovičLeonid SluckiHal sitiEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara