""
""

Šmajhel oštro po Gvardioli: Zbog njega je Bajern postao dosadan, s Barsom je imao sreće!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.16. | 17:01

Danas smatra i da će Gvardiola teško do uspeha na klupi Sitija

Pep Gvardiola je najplaćeniji fudbalski trener na svetu, a svakako spada među najtrofejnije stručnjake današnjice. Njegova tiki-taka filozofija oduševljava ogroman broj navijača i ljudi iz fudbala, ali recimo ne i legendarnog danskog golmana Pitera Šmajhela.

Izabrane vesti

Čovek koji je u dresu Mančester Junajteda stekao status polubožanstva na Old Trafordu izneo je svoje viđenje stvari o Gvardioli i njegovoj fudbalskoj filozofiji. I uradio je to, kao i obično, bez dlake na jeziku.
"Bio je OK u Bajernu, moram to da kažem. Mada, lično smatram da je od Bajerna koji je bio sjajan i uzbudljiv tim napravio jednu ekipu dosadnu za gledanje. Pre njega Bajern je igrao prilično direktan fudbal, bilo je dosta brzih igrača. Gvardiola je promenio dosta igrača kada je došao, ali rezultati mu se ne mogu sporiti“, rekao je slavni Danac za Omnisport.

Šmajhel je naveo i da je Gvardiola u Barseloni imao i dosta sreće jer su mu na raspolaganju bili talenti poput Lionela Mesija, Ćavija i Andresa Inijeste.

Danac tvrdi i da će Gvardioli biti izuzetno teško da bude uspešan u Mančester Sitiju.
“On dolazi sa neverovatnom reputacijom. To što je uradio s Barselonom je fantastično, ali je imao baš dosta sreće. Imao je igrače koji su u potpunosti odgovorali njegovoj fudbalskoj filozofiji“.

Šmajhel je pokušao i da uporedi Gvardiolin sistem sa onim sa kojim je Danac radio kao igrač kod Aleksa Fergusona u Mančester Junajtedu.
“Kod Fergusona je prioritet bio da daš gol, a kod Pepa je najvažnija stvar posed lopte. Ako imaš posed lopte, valjda ćeš u nekom trenutku i da postigneš gol. Videćemo kako će u Sitiju ići primena te filozofije. Premijer liga je potpuno drugačija ’zverka’ u odnosu na ceo svet. Imate osećaj kao da ne postoji pauza. Čak i u martu vam ostaje još 12 mečeva do kraja“, zaključio je on.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaPiter ŠmajhelPep Gvardiolameđunarodni fudbalMančester SitiEvropaEngleskaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara