Snajperista Lutovac i mladi perfekcionisti Srbije: Cilj je 10-0-0

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.10.18. | 08:33

“Ova generacija ima kvalitet za mnogo više od samog plasmana na Evropsko prvenstvo”, kaže kapiten Rada za MOZZART Sport

Zlatne generacije iz Litvanije i Novog Zelanda uvele su novo pravilo, pa su Srbi i od mladih fudbalera  – a ne samo košarkaša ili vaterpolista – počeli da traže samo medalje. I negde u tim (pre)visokim očekivanjima čini nam se pomalo nepravedno propustili da dovoljnu pažnju pridaju ovoj novoj U21 selekciji. A situacija je sledeća: posle osam kola u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine Orlići imaju maksimalan učinak od 24 osvojena boda uz gol razliku 23:5 i šansu da u poslednja dva kola – protiv Austrije i Jermenije u Novom Sadu – osvajanjem samo jednog boda i matematički overe plasman na turnir koji će se 2019. igrati u Italiji.

Drugi strelac mlade srpske reprezentacije Aleksandar Lutovac u mini-intervjuu za MOZZART Sport decidirano ipak tvrdi da se Orlići neće zadovoljiti samo sa tim bodom.
Prvo, nema opuštanja jer ništa još nije gotovo i nedostaje nam taj poslednji korak, pa sigurno nećemo ništa prepustiti slučaju. Daćemo sve od sebe da sve rešimo već protiv Austrije. Drugo, želja svih nas je da pokušamo da kvalifikacije završimo sa svih 10 pobeda, jer objektivno imamo kvalitet za to”, pun samopouzdanja je kapiten Rada.

Izabrane vesti

Ima i zbog čega da bude. Nekako u senci starijih kolega, pa i vršnjaka već promovisanih u A selekciju, a takvi su Nikola Milenković, Saša Lukić, Nemanja Radonjić i Andrija Živković (Marko Grujić je tu bio, mada ga u poslednje vreme nema na spisku selektora Mladena Krstajića) izabranici Gorana Đorovića nagovestili su da bi i oni mogli da naprave nešto veliko.
Realno, nama je svima bilo drago što su naši stariji igrači osvojili Mundijalito na Novom Zelandu. Isto tako, mislim da i ova sad generacija ima ozbiljan kvalitet i da treba da razmišlja tako da je neki veliki uspeh moguć. Imamo za sada odlične rezultate, ali svi smo svesni da nismo još ništa uradili i tu ne mislim samo na plasman na Euro, koji tek treba da overimo. Mi sami od sebe očekujemo još više. A ako ti uspesi i dođu doći će i veće interesovanje javnosti”, čvrsto je na zemlji Lutovac.

Rekosmo već, drugi strelac Orlića. Samo je Luka Jović sa sedam golova efikasniji. Ali Lutovac je četiri gola postigao na četiri utakmice. U stvari otkako je promovisan u U21 reprezentativca postigao je gol na svakoj utakmici koju je igrao.
Pod broj jedan, stvarno mislim da je velika čast igrati za svoju zemlju i sve nas ovde vidim kao privilegovane. Samo na osnovu toga što smo uopšte tu, što branimo grb ove naše zemlje. I svaki gol i asistencija doprinosi našem ličnom samopouzdanju i što je mnogo bitnije doprinosi rezultatima ekipe tako da mi je baš drago što i ja mogu da pomognem”, skroman je Lutovac.

Vrlo dobro zna da su ta četiri gola samo odličan početak, nikako kraj. I vrlo dobro zna šta očekuje Orliće u naredne dve utakmice. Već je davao golove i Austriji i Jermeniji.
Obe će biti teške utakmice. Austrija je mnogo kvalitetna. Dosta su nas namučili u prvom meču, iako možda rezultat od 3:1 za nas ne govori tako. O toj pobedi više ne treba ni da razmišljamo. Oni su nam direktni rivali za plasman na Euro i treba da uradimo sve da uspostavimo našu igru i napravimo što bolji rezultat, a tu mislim na pobedu. Jermenija na papiru nije tako ozbiljna ekipa, ali neće biti lako ni protiv njih. Nemamo mi prostora da se opuštamo. Ponavljam, želimo svih 10 pobeda”.

ODLAZAK IZ SRBIJE MOŽDA VEĆ NA ZIMU

Golgetersku formu sa reprezentativnog nivoa Lutovac još nije preneo na klupski nivo. Posle 11 golova u prošloj sezoni, ove još nije zatresao protivničku mrežu. Ne mari, jer Rad je u novi ciklus takmičenja rezultatski ušao bolje nego lane.
Stvarno smo dobro krenuli, mogli smo možda da dobijemo i neke utakmice koje nismo, ali generalno je kvalitet u Superligi dosta sličan i minimalne stvari odlučuju pobednika. Meni je bitno da ekipa pobeđuje, da ja dobro igram, a golovi će doći sami po sebi ako se tako nastavi”.

Smirenost možda i nekarakteristična za momka od 21 godine, ali Lutovcu ne manjka iskustva, bar kada je domaći šampionat u pitanju. Ova mu je sezona već četvrta u Radovom prvom timu, iako se pred svaki prelazni rok mnogi interesuju za njega. Večiti beogradski rivali već tradicionalno, od nedavno i Vojvodina, ali Građevinari ne vole da prodaju konkurentima iz Superlige, osim ako ne otvore koliko i potencijalni kupci iz inostranstva. Letos je bio aktuelan rumunski FCSB, ali možda već na zimu dođe nova prilika?
Svaki prelazni rok postoje neki kontakti. Ima interesovanja, nekad više, nekad manje, ali do sada se nisu sve kockice posložile. Iskreno, i ja željno iščekujem trenutak kad ću moći da se oprobam u nekoj jačoj ligi. Nadam se već od zime”.

Inostranstvo pretpostavićemo?
Znate već kakva je poslovna politika Rada tako da o večitima ni ne razmišljam. Inostranstvo, dakle”, završio je Lutovac javljanje MOZZART Sportu.

Foto: MN Press


tagovi

Aleksandar LutovacSrbija U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara