"Mbija"
"Mbija"

Šok na Mestalji: Mbija tuširao Valensiju u 94. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.05.14. | 22:52

Sevilja se srećno plasirala po treći put u istoriji u finale Lige Evrope zahvaljujući golu u gostima - 3:1

Mbija

Samo minut delio je Valensiju od plasmana u finale Lige Evrope, a onda se Stefan Mbija potrudio da šokira Mestalju, pokvari već spremljeno slavlje i odvede Sevilju na megdan Benfiki - 3:1. Slepi miševi su bili na pragu da pokažu da su majstori za vrađanje iz mrtvih, kao protiv Bazela (5:0, 0:3), pošto su uspeli da nadoknade prednost Berbera od dva gola. Čak su postigli i treći, zbog čega su gostujući navijači bili zakucani za stolice i ćutke posmatrali šta se dešava, da bi poskakali u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena...

Počelo je žestoko. Nije prošlo ni pola sata, a Slepi miševi su već anulirali prednost Berbera iz prvog meča. Prvo je Feguli u 14.  zakucao loptu pod prečku, da bi potom golman Beto postigao autogol u 26. minutu i to baš na svoj 32. rođendan. Slavljenik je tako delio poklone umesto da ih prima… Gosti su najbliži pogotku bili u 36. minutu. Baka je petom pronašao usamljenog Rejesa na drugoj stativi, kome je preostalo samo da ćušne loptu u mrežu, ali se Dijego Alves bacio kao mačka i uspeo da sačuva svoju mrežu.

Izabrane vesti

Valensija

U nastavku meča domaćin nije čuvao stečeno vođstvo. I dalje je napadao, rizikujući da primi gol, a nagrada za takvo opredeljenje stigla je u 69. minutu. Rikardo Kosta je izveo korner sa leve strane, a posle karambola u šesnaestercu lopta stiže do Matjea i Beto je po treći put savladan. I kada su domaći navijači uveliko počeli da slave, Mbija je stupio na scenu i odveo Sevilju u finale Lige Evrope, koje je zakazano za 14. maj u Torinu.

VALENSIJA – SEVILJA 3:1 (2:0)

Strelci: Feguli 14, Beto 26ag, Matju 70 - Mbija 90+4

Valensija: Dijego Alveš, Pereira, Rikardo Kosta, Matju, Feguli, Bernat, Pareho (od 79. Fuego), Keita, Pjati (od 62. Kartabia), Žonas (od 85. Baragan), Vargas.

Sevilja: Beto, Facio, Navaro (od 72. Moreno), Kariko, Pareha, Koke, Mbija, Rakitić, Vitolo, Baka (od 66. Gameiro), Rejes (od 79. Marin).

(FOTO: Action images)


tagovi

ValensijaŠpanijaSofijane FeguliSeviljaLiga EvropeEvropaBeto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara