""
""

Šok u Atletiku: Otpali svi planovi, nema Lakazeta, nema pojačanja! Veto i na odlaske Grizmana, Ernandeza...

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.17. | 10:56

Čolo Simeone sa istim timom najmanje do 1. januara

Real se žalio i isposlovao da se kazna prepolovi, pa u narednom prelaznom roku može da dovodi igrače. Atletiko je prošao daleko lošije, njegova žalba nije usvojena, o čemu svedoči današnja vesti iz Lozane:
Sud za sportsku arbitražu odbio je zahtev Madriđana i potvrdio im suspenziju koja se tiče angažovanja fudbalera u letnjem prelaznom roku“.

Strašan udarac za Kolčonerose. Pogotovo što su već imali neke dogovorene poslove. Najveći od njih trebalo je da bude Aleksandar Lakazet, ali posle ove vesti izvesno je da od potpisa napadača Liona neće biti ništa. Baš kao ni za druga najavljena pojačanja. Što, pak, može da ima i dobru stranu, jer će aktuelni tim ostati na okupu bar još šest meseci. Konkretno, napad će predvoditi Antoan Grizman, za koga se pretpostavaljalo da će u Mančester junajted a da će na njegovo mesto baš Lakazet.

Izabrane vesti

Ovako - ništa od toga, jer će uprava Atletika staviti veto na transfer najboljeg igrača. Sasvim logično, pošto ne može da mu dovede zamenu.

Dijego Simeone će sa istim timo ući u novu sezonu, jer prema jutros potvrđenoj odluci KAS-a, Atletiko prvo sledeće pojačanje može da dovede tek 1. januara. S tim što se kazna ne odnosi na povratak fudbalera koji su već pod ugovorom sa Jorgandžijama, ali se nalaze na pozajmicama u drugim klubovima. Za njih važi da mogu da se vrate. Pod uslovom da struka proceni da za tako nešto ima potrebe.

Odluka iz Lozane znači da verovatno neće biti ništa ni od najavljenog prelaska Lukasa Ernandeza u Mančester Siti. Teoretski, Francuz bi mogao među Građane, ali bi onda nastala rupa u odbrani. To Čolo neće dozvoliti.

Ovako, mora da čeka.

A uprava Atletika da se zapita gde je pogrešila zaobilazeći propise koji se tiču dovođenja maloletnih fudbalera zbog čega im je FIFA odrezala kaznu od godinu dana zabrane dovođenja igrača, i da povrh svega shvati da nije toliko moćna kao Real čija je žalba delimično usvojena, pa će ovog leta komotno moći na transfer pijacu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Sud za arbitražu u sportuŠpanijaPrimeraLukas ErnandezEvropaAtletiko MadridAntoan GrizmanAleksandre Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara