""
""

Šou Menijea, Mbapeova glupost i svemoćni gospodin VAR! PSŽ u finalu Liga kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.18. | 23:05

Sveci kao gosti pobedili Ren sa 3:2

Kad igra Pari Sen Žermen, tu uvek ima svega. I dobrih poteza, golova, ali i crvenih kartona i spornih situacija. Večeras u srcu Bretanje ekipa iz Pariza izborila je plasman u finale francuskog Liga kupa pobedom nad Renom od 3:2.

Izabrane vesti

Kilijan Mbape vratio se u napad Svetaca, ali je utakmicu obeležilo i njegovo isključenje na osnovu odgledanog snimka. PSŽ je na terenu opravdao ulogu favorita, Nejmar je bio starter, a Edinson Kavani odgledao je utakmicu sa klupe za rezervne igrače. Ren je uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali nije imao snage za častan poraz.

Šou Parižana počeo je u 24. minutu, a u glavnoj ulozi nije bio niko od napadača, već Tomas Menije. Defanzivac Svetaca napravio je dar mar po levoj strani, predriblao nekoliko igrača i sa 18 metara parabolom poslao loptu pod prečku. Svakako jedan od najlepših golova u Francuskoj ove sezone.

Uspeli su domaći da izjednače u samoj završnici prvog poluvremena golom Vabija Kazrija, ali ga je glavni sudija Lesaž posle upotrebe VAR tehnologije poništio jer je strelac igrao rukom.

Taj detalj kao da je potpuno ubio samopouzdanje domaćoj ekipi koja je u ranoj fazi drugog poluvremena kapitulirala još dva puta.

U 54. minutu Markinjos se najbolje snašao na petercu i jedan odbitak sproveo u nebranjenu mrežu. Sve dileme oko konačnog pobednika, ako ih je uopšte i bilo, otklonio je Đovani lo Selso četiri minuta kasnije.

A onda je Kilijan Mbape na centru terena grubo i nepotrebno, a sudija je opet u pomoć pozvao VAR tehnologiju nakon čega je supertalentovani napadač morao na hlađenje u svlačionicu.

Ren je tek pet minuta pre kraja utakmice iskoristio brojčanu prednost i golom Dijafre Sakoa smanjio zaostatak. Domaći su nastavili agresivno i u drugom minutu sudijske nadoknade Sanjin Prcić je snažnim udarcem sa 20-ak metara probudio nadu navijačima Rena. Ipak, odbrana Parižana je izdržala do poslednjeg sudijskog zvižduka.

FRANCUSKA, LIGA KUP - POLUFINALE

Utorak
Ren - PSŽ 2:3 (0:1)
/Sako 85, Prcić 90+2 - Menije 24, Markinjos 54, Lo Selso 58/

Sreda
21.05: (1,67) Monako (3,70) Monpelje (5,50)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Kilijan EmbapeKup FrancuskeLiga 1MarkinjosPari Sen ŽermenRenTomas MenijeVahbi Kazri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara