"Na kraju su se Đavoli radovali"
"Na kraju su se Đavoli radovali"

Šou Nikole Trujića dovoljan samo za bod

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.03.14. | 18:00

Radnički 1923 izvukao remi u Kruševcu iako je Napredak, zahvaljujući strelcu het-trika, dva puta imao dva gola prednosti

Na kraju su se Đavoli radovaliŠou Nikole Trujića u Kruševcu, ali u Napretku nisu umeli da isprate sjajnu rolu 21-godišnjeg krilnog fudbalera. Het-trik mladog Boranina (tek drugi u sezone, prethodno je to uspelo samo Draganu Mrđi iz Crvene zvezde) nije bio dovoljan za pobedu Čarapana nad Radničkim 1923 u svakako najzanimljivijem meču 17. kola Superlige – 3:3.

Bez obzira na to što je Trujić dva puta donosio svom timu prednost od dva gola. Za razliku od susreta sa Jagodinom u prošlom kolu raspucana četa Nenada Lalatovića, koja je po njegovom dolasku na klupu postala jedna od najatraktivnijih ekipa u ligi, nije znala da kruniše svoj trud.

Izabrane vesti

Lazar Rosić, pa rezervista Dejan Miljuš i na kraju kapiten gostiju Darko Spalević redom su matirali Nemanju Krznarića i uspeli da Radničkom obezbede bod za poneti.

Publici u Kruševcu za utehu činjenica da su u prva dva kola prolećne polusezone mogli da uživaju u mnogo zanimljivijem fudbalu od onog koji se igra na većini srpskih stadiona. Uostalom, u prvih pet mečeva 17. kola Superlige viđeno je sedam golova, samo na stadionu Mladost čak šest.

Nema sumnje, Napredak je osveženje prolećnog dela sezone. Ali, Lalatović ne može da bude sasvim zadovoljan.
"Definitivno se pokazalo da Radnički ne leži Napretku, ali ono što mene raduje da smo pokazali jednu dobru igru - jednu brzu igru. Kad se sve uzme u obzir treba biti zadovoljan. Imamo mlad tim i mislim da je utakmica bila odlična sa puno šansi otvorena i ovo je po mom mišljenju najrealniji rezultat".

Pozitivne utiske sa utakmice nosi i Radmilo Ivančević, kormilar Radničkog.
"Navijači su prisustvovali izvanrednoj utakmici, videli su šest golova, možda ćemo zažaliti i kolega i ja što nismo dobili utakmicu, ali smo mogli i da izgubimo. Na poluvremenu smo se malo ljutili i grdili momke, a oni su verovalu do samog kraja. Još jednom moram da istaknem izuzetnu partiju Lalatovićevih momaka, mene lično raduje ovakva igra oba tima. Tako nešto dugo nismo videli u našem fudbalu".

NAPREDAK – RADNIČKI 1923 3:3 (3:1)
/Trujić 24, 26, 41 – Rosić 28, Miljuš 57, Spalević 66/

Stadion: Mladost;
Sudija: Milorad Mažić;

Napredak: Krznarić – Cvetković, Janičić, Frimpong, Aškovski – Mićić, Milanković (od 61’ Rebang) – Ndiaje, Dimitrov, Trujić – Bajić;

Radnički 1923: Čančarević – Bjelanović, Rosić, Bubanja, Pavlović – Vidović, Beljić - Krivokapić, Knežević, Čadikovski (od 46’ Miljuš) – Spalević.

SUPERLIGA – 17. kolo:

Vojvodina – Voždovac 2: 0 (1:0)
/Veselinović 6, 84pen/

Javor – Donji Srem 0:0

OFK Beograd – Spartak 1:1 (0:0)
/Čavrić 68 – Novaković 80/

Rad – Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Ožegović 88/

Jagodina – Crvena zvezda 0:2 (0:2)
/Mrđa 5, Milijaš 43/

Napredak – Radnički Kragujevac 3:3 (3:1)
/Trujić 24, 26, 41 – Rosić 28, Miljuš 57, Spalević 66/

17.00: Partizan – Radnički Niš

Nedelja:
14.30: Sloboda - Čukarički

(FOTO: Star Sport, arhivska)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnički KragujevacNikola TrujićNapredak KruševacLazar RosićDejan MiljušDarko Spalević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara