Španci menjaju pravila: Kup kralja i Superkup više neće biti isti, uvodi se F4

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.19. | 16:33

Jedinstven predlog

Ozbiljne promene u španskom fudbalu. Predsednik FS Španije Luis Rubiales je izašao u javnost sa predlozima za promene koje vrlo verovatno biti usvojene na narednom sastanku UO FS Španije.

Promene se odnose na sistem takmičenja u Kupu kralja i Superkupu Španije kako bi se povećalo interesovanje i došlo do veće izjednačenosti.

Izabrane vesti

Predlog za promene u formatu Kupu kralja je da se do polufinala igra jedan meč i da se tek u polufinalu igraju dve utakmice. Podsetimo, do sada se Kup kralja igrao sa po dva meča u svakoj rundi od šesnaestine finala do finala u kojem se igrala jedna utakmica.

Takođe, predlog je da se mečevi do polufinala igraju na terenu slabije plasiranog rivala kako bi se dala šansa manjim klubovima. Do sada je bilo jako teško slabijim klubovima da eliminišu Real i Barselon. Čak i kada bi pobedili u jednom meču,  favoriti bi u revanšima igrali sa jačim timovima i obično nadoknađivali deficit iz prvog meča.

Predlog je i da takmičenje u Kupu kralja kreće od prve runde sa timovima iz pet najjačih rangova. Do sada su članovi Primere kretali od šesnaesetine finale. Sada će biti moguće da petoligaš odmah u prvom kolu ugosti Real ili Barselonu. Ako ima uslove za to.

Menja se i sistem takmičenja u Superkupu Španije. Predlog je da se igra Fajnal for u januaru 2020. I to negde van Španije. Učesnici F4 turnira će biti dva prvoplasirana tima iz Primere, pobednik ili finalista Kupa kralja, u zavisnosti da li su finalisti među pomenuta prva dva na tabeli. Četvrti učesnik bi trebalo da bude polufinalista kupa sa više trofeja od drugog polufinaliste.

(FOTO: reuters)


tagovi

Kup kraljaSuperkup Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara