Spartak X6: Zvezdino dete Lazar Tufegdžić gurnuo Rad na ivicu ambisa

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.19. | 18:57

Na Gradskom stadionu 2:0

Miloš Trifunović je probao atraktivnim makazicama, više je izgledalo lepo no što je bilo opasno, Branislav Jovanović je oprobao šut s distance i to je bilo to od Rada. Premalo za tim kojem je glava u torbi. Premalo za rivala kakav je Spartak, koji je u prvom kolu plej-auta produžio trijumfalnu seriju upisavši i šestu pobedu u nizu – 2:0 protiv Građevinara.

Više nego zasluženo, štaviše, moglo je i trebalo je da bude i ubedljivije. Rad se držao samo tokom uvodnih pola sata, a onda je jedna dobra akcija domaćina sve promenila. Šutirao je Stefan Denković, snažno i pravos u Dušana Markovića, ali Radov golman nije uspeo da ukroti tu loptu, pa je ona pala tačno na nogu Lazaru Tufegdžiću. Nekadašnje dete Crvene zvezde, kasnije i fudbaler Bežanije, OFK Beograda i Sinđelića, spretno je reagovao i postigao svoj prvi gol superligaškoj konkurenciji.

Izabrane vesti

Tog trenutka Rad je prosto prestao da igra. Već u 34. minutu je mrežu gostujućeg tima zatresao i Milan Marčić, ali je sudija Danilo Grujić taj pogodak poništio zbog ofdajda koji niko nije video. Provukao se Rad i u 39. minutu, kada se Marković iskupio za ne baš idealnu reakciju kod vodećeg Spartakovog gola. Prvo je skinuo udarac Tufegdžića, pa u nastavku i zicer Nemanje Obradovića sa peterca.

Međutim, u 55. minutu je bio nemoćan, Dušan Stević je izgubio loptu na sredini terena, Denković ju je vukao do kaznenog prostoru Beograđana i potom je prosledio do Tufegdžića, a njegov udarac je dokačio Nikolu Šipčića i prevario Markovića.

Notiraćemo još samo i da je u 86. minutu u idealnoj situaciji bio i Dejan Đenić, potpuno sam na šest metara od Radovog gola, ali je nonšalantno postavio stopalo i sačekao da lopta udari njega umesto on nju, pa je šut otišao daleko iznad gola.

Ništa ne menja. Spartak će u finišu sezone igrati rezultatski rasterećen. Za Rad muke tek počinju.

SUPERLIGA, 1. kolo plej-auta:

Spartak - Rad 2:0 (1:0)
/Tufegdžić 30, 55/

Subota

18.00:  (1,55) Radnik  (3,80)  Bačka (5,80) 
19.00:  (1,53) Voždovac  (3,70)  Zemun (6,25) 
19.00:  (2,00) Mačva  (3,10)  Dinamo (3,90) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Lazar Tufegdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara