"Sisinjo i Salgado zajedno na zagrevanju"
"Sisinjo i Salgado zajedno na zagrevanju"

Spletke u Realovoj svlačionici: Pisali su da je Raul bolji od Ronalda, a on ne bi bio takav igrač ni da se tri puta rodio

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.07.16. | 13:44

Nekadašnji saigrač bez dlake na jeziku

Sisinjo i Salgado zajedno na zagrevanju

Prvo što je privuklo pažnju bilo je Sisinjovo priznanje o žestokim problemima sa alkoholom. Ali kad se prašina slegla novinari su malo podrobnije pregledali ceo njegov intervju brazilskom ESPN-u. Posebno španski, jer je Sisinjo žestoko opleo po Realovim legendama na čelu sa Raulom. Bivšeg napadača Kraljevskog kluba Sisinjo je označio kao vođu spletkaroškog klana.
Roberto Karlos je igrao levo, Serhio Ramos štoper, samo nekad desno. Ja sam bio u prvih 11. Mičel Salgado je bio tek treći u redu. Ali onda su imali izbore u svlačionici. Birali su trećeg kapitena. Prvi je bio Raul, drugi Iker Kasiljas, ali se on odrekao tog statusa u korist Salgada, samo da bi on mogao da igra. Tu je sve počelo. Žulio Baptista mi je odmah rekao da sam završio. Na kraju sam i platio ceh. I tražio da idem za Romu“, rekao je Sisinjo.

Izabrane vesti

Pored Raula i Salgada, nije baš oduševljen ni kako su se prema novajlijama ponašali i Hoze Marija Guti, Kasiljas...
Guti, Salgado, Elgera, Raul i Kasilja... Vođe klana. Ako si hteo da im pristupiš morao si da budeš njihov poslušnik. Bavili su spletkama, ispirali mozak medijima i treneru (Huan Ramon). Na primer, jednog dana je Ronaldo odigrao loše, već sledećeg su sve naslovne pisali da je Raul bolji od njega. A Raul ne bi bio takav igrač ni da se tri puta rodio“, bez dlake na jeziku će Sisinjo.

Naravno, zbog pozicije na kojoj je igrao posebnih problema je bilo u odnosima sa Salgadom.
Kad sam stigao u Real, Mičel Salgado je tu bio već 11 godina. U svlačionici je svako imao svoj ormarić, on bi išao ukrug, pozdravljao svakoga, mene je samo preskakao. Ponašao se kao da nisam tu. A to je bio samo početak, posle sam morao da se sagnem i vezujem kopačke. Ali na kraju smo se čak rastali u dobrim odnosima. Jeste me ignorisao na početku, ali u suštini nijednom nije pokušao da me prevari.“

Sve ovo ne govori Sisinjo da bi opravdao tek prosečnih godinu i po u Realu. Priznaje da je sam najveći krivac što nije uspeo, jer se prebrzo predao. Stigao je za 4.000.000 evra, odigrao 32 utakmice, postigao tri gola, namestio četiri i potom za 9.000.000 otišao u Romu u kojoj je kasnije imao priliku da sarađuje i s apsolutnim hitom prošle sezone - Klaudiom Ranijerijem. Sisinjo, međutim, nije impresioniran Italijanom.
Ranijeri nema nikakav sistem, ne zna čak ni treninge da vodi. Stalno mi je pravio probleme, jer ne voli Brazilce. Kako je uspeo da osvoji Premijer ligu? Čista sreća. Da ga stavite za kormilo nekog velikog tima sigurno se ne bi dobro proveo“, kategorički će Sisinjo.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSisinjoReal MadridRaulPrimeraMičel SalgadoKlaudio RanijeriEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara