""
""

Sprema se neki novi Denver, a u njemu - Pol Milsap?

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.17. | 21:31

Šta mislite o tandemu Jokić - Milsap?

Tokom sezone koja se lagano približava kraju košarkaši Denver Nagetsa izrasli su u kolektiv koji je ozbiljno prirastao za srce publike u Srbiji, ali i širom Sjedinjenih Američkih Država. Razlog je, naravno - Nikola Jokić

Izabrane vesti

Izvrsne role srpskog centra, ali i način na koji je Denver igrao tokom većeg dela takmičenja, probudio je posebne emocije, zbog čega sada mnogi košarkaški poklonici gotovo svakodnevno prate dešavanja u klubu iz Kolorada. 

U Denveru je sezona završena već u ligaškom delu. Vreme plej-ofa čelnici, ali i skauti Nagetsa koriste kako bi mogli da skroje velike planove za narednu sezonu, u kojoj će glavni cilj biti plasman u doigravanje i tako se prekine post dug četiri godine. 

Mada je u ovom trenutku još rano za bilo kakve prognoze i pretpostavke lokalni mediji, bliski Denveru, počeli su da se bave imenima potencijalnih akvizicija za narednu sezonu. U moru kombinacija našao se i - Pol Milsap

Jedan od najboljih defanzivaca NBA lige završio je i poslednju godinu ugovora sa Atlantom i od leta će postati slobodan igrač, ukoliko sam ne iskoristi opciju u ugovoru i produži ostanak na još godinu dana. 

Zato je, između ostalog, Milsap postao izuzetno zanimljiv treneru Majklu Melounu, ali i klupskoj upravi. 

Gledajući samo grubu sliku, Milsap je igrač kakav je potreban Denveru. Osim toga što je vrsni defanzivac, vrlo je dobar skoker, sasvim dobrih individualnih veština. Ukoliko bi se, hipotetički, dogodilo da potpiše, postao bi Denverov defanzivac broj jedan! Jer, to je upravo ono što je Nagetsima nedostajalo ove sezone - odbrambene discipline, odnosno jedan igrač defanzivne orijentacije koji bi uspeo da „zategne“ reket. I tako rasteretio Nikolu Jokića kojem, ruku na srce, odbrana i jeste slabija strana.

Nagetsi bi tako napravili savršenu kombinaciju - ofanzivnog majstora u Jokićevom liku i defanzivnu mašinu Milsapa na krilnom centru.

Osim toga, Milsapove godine unele bi novu dozu iskustva, Denveru preko potrebno u napadu na plej-of naredne godine.

Njegov eventualni dolazak pokrenuo bi određenu lavinu u timu. Jer, činjenica je da bi Denver tada imao čak četvoricu ili čak petoricu igrača koji takođe mogu da pokriju mesto krilnog centra (Farid, Galinari (delimično), Artur i Milsap, čak i Ernangomez).

Mada Denveru neće biti problem da iskešira veliki novac kako bi privukla jednu zvezdu, pitanje je šta bi Milsap mogao da dobije sa svoje 32 godine. Ono čime se trenutno spekuliše među novinarima u SAD je suma od gotovo 80.000.000 dolara, odnosno oko 27.000.000 evra po sezoni. Što je suma koju Denver može da priušti.

Ipak, veliko je pitanje da li će Denver moći da se takmiči sa klubovima s mnogo jačim adutima. U prvom redu nalaze se Boston i Hjuston, koji takođe žele Milsapa. Navodno, njegova želja je ipak da ostane na Istočnoj obali. 

Da li to znači da neće menjati sredinu?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pol MilsapNBA ligaDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara