""
""

Spremite se, stiže Sampaolijeva Sevilja i mnogo je jaka! River pregažen u Orlandu, Simeoneov sin ublažio ubedljiv poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.16. | 09:40

Iako se radi o prvoj utakmici na turneji u SAD, igrači Sevilje već ozbiljno trče na terenu, a o kontroli lopte i organizaciji igre ne treba previše trošiti reči. To je na svojoj koži najbolje osetio argentinski velikan - 3:1

Sevilja još uvek nije kompletirala redove, ali već ima pakleno jak tim i biće veliko iznenađenje ukoliko se sastav sa stadiona Ramon Sančez Pishuan ne bude ozbiljno pitao za trofeje u španskom fudbalu, a što da ne i Ligi šampiona. O tome da temperamentni Horhe Sampaoli već sada dobro zna šta radi govori i ubedljiv trijumf njegovih izabranika protiv argentinskog velikana River Plate u Sjedinjenim Američkim Državama - 3:1 (1:0).

Izabrane vesti

Iako se radi o prvoj utakmici na turneji, igrači Sevilje već ozbiljno trče na terenu, a o kontroli lopte i organizaciji igre ne treba previše trošiti reči. Upravo bivši igrač Rivera, supertalentovani Matijas Kraneviter, perfektno je "legao" u vezu španskog tima i pokazao doskorašnjim saigračima koliko su izgubili njegovim odlaskom.

Seviljina prva perfektna akcija krunisana je golom već u trećem minutu. Kevin Gameiro je pokazao da mu je izuzetno prijalo to što nije išao na Evropsko prvenstvo, već je dobro odmorio i u istom, možda još i jačem ritmu, otpočeo pripreme za novu sezonu. On je sjajno istrčao na samom početku utakmice, lucidni Vitolo mu je je samo pružio loptu u prostor i ovaj je sam izašao pred Agusta Batalju, kojem nije bilo spasa.

Igra Andalužana u prvih 45 minuta na momente je oduševljavala publiku u Orlandu, ali je Sevilja lepršaviji fudbal zaigrala tek u drugom poluvremenu, kada su se na terenu našli "rezervisti", što samo potvrđuje da se na Ramon Sančez Pishuanu ovog leta stvara veliki tim. Loptu od Vitola, N'Zonzija, Parehe i Sarabije, u nastavku meča preuzeli su Korea, Konopljanka i Kotan. Sevilja dobila na svežini i dodatnom ubrzanju, pa su Argentinci ubrzo položili oružje.

U 60. minutu brzonogi Jevhen Konopljanka dobio je perfektnu loptu od Koree i bio neuhvatljiv za poslednju liniju Rivera, pa je usledila rutinska egzekucija. Konačno, sve je bilo rešeno u 66. minutu. Konopljanka je izveo korner, lopta je iznenada pala pred noge N'Zonzija, pa bivšem defanzivnom vezisti Stouka nije bilo teško da postigne treći pogodak za svoj tim.

Iako je bio u podređenom položaju tokom najvećeg toka meča, River je zasluženo stigao do počasnog gola. Kamilo Majada je dobro centrirao sa desnog boka i na drugoj strani pronašao Đovanija Simeonea, pa je sin dobro poznatog Dijega Simeonea odličnim trzajem glavom poslao loptu u mrežu španskog tima.

Sevilja za tri dana igra protiv kolumbijskog Santa Fea, takođe u Orlandu.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

ŠpanijaSeviljaRiver PlejtPrimerameđunarodni fudbalMatijas KraneviterKevin GameiroJevhen KonopljankaHorhe SampaoliEvropaĐovani Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara