"Mali Stokton Meloun (desno) u društvu legendarnog Karla Melouna, mlađeg brata i majke "
"Mali Stokton Meloun (desno) u društvu legendarnog Karla Melouna, mlađeg brata i majke "

Spremite se za NBA karijeru Stoktona Melouna iz Jute

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.17. | 16:58

Luda priča iz Solt Lejk Sitija

Mali Stokton Meloun (desno) u društvu legendarnog Karla Melouna, mlađeg brata i majke

Jednog jutra bi mogli da pročitate izveštaj sa NBA lige i saznate kako je Stokton Meloun predvodio Jutu do pobede sa nekim impresivnim brojkama.  Zvuči zbunjujuće jer teško da će i do tada biti pronađena vremenska mašina koja će vratiti na parket Jutine legende Karla Melouna i Džona Stoktona.

Izabrane vesti

Pa ko bi onda mogao biti Stokton Meloun?

To mu je zapravo samo ime. Preziva se Šorts. Stokton Meloun Šorts je jako talentovan košarkaš. Igra za srednjškolski tim Koper Hilsa. Za popularne Grizlije iz Vest Džordana, predgrađa Solt Lejk Sitija.

Nema dileme da Stokton Meloun ima najpopularnije ime, ne samo u Solt Lejk Sitiju, već u celoj Juti. Iluzorno je govoriti kakav status lokalnih heroja ima tandem Meloun - Stokton koji je krajem prošlog veka pisao istoriju košarke u ovoj mormonskoj državi.

Nije teško ni pretpostaviti da su Stokton Melounovi roditelji bili deo generacije navijača koja je tih godina opčinjeno gledala u dvojicu lokalnih heroja i nadala se da će oboriti na pleća i Džordanove Bulse. Život im se promenio kada su otišli 1996. u Feniks da gledaju meč između reprezentacija SAD i Kine. Šetali su ulicom kada se zaustavila crna limuzina, a iz nje su izašli glavom i bradom Karl Meloun, Džon Stokton i kultni trener Džeri Sloun. Rajlan i Keli Šorts su ih zaustavili za fotografije i autograme, a košarkaške legende su čak zadržale nekoliko minuta u prijateljskom razgovoru i tog dana su roditelji odlučili da svom detetu jednog dana nadenu ime Stokton Meloun.

Dve godine posle susretu u Feniksu rođen je Stokton Meloun. Četiri meseca posle istorijskog finala u kojem je Majkl Džordan oteo Karlu Melounu i Džonu Stoktonu najveći san u karijerama.

Ime je samo po sebi posebno, ali posebnu težinu mu daje činjenica da je Stokton Meloun jedan od trenutno najtalentovanijih šutera američke srednjoškolske košrke. Beleži 24 poena i šest skokova po meču i glavni je „krivac“ što su se Grizliji plasirali u plej-of. Previđa se da će narednog leta izaći na draft, a sve osim toga da ga izabere Juta bi bila neka kosmička nepravda.

Imao je pet godina kada je Džon Stokton otišao u penziju i nije zapamtio igre jednog od najboljih plemejkera u istoriji. Ali nema sumnje da su ga roditelji detaljno upoznali sa nasleđem po kojem je dobio ime...

A kako su to nekad radili Stokton i Meloun, pogledajte na sledećem video snimku. 


tagovi

Džon StoktonJuta DžezKarl MelounNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara