SRBI U LIGAMA PETICE: Jović u idealnom timu Evrope, Milivojević Premijer lige!

Vreme čitanja: 5min | pon. 25.02.19. | 15:59

Neven Subotić kao u slavnim danima iz Dortmunda, Lazoviču dovoljno pola sata za igrača utakmice, Kolarov slab

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska Gazeta delo Sport je uvrstila Luku Jovića u idealni tim najjačih evropskih liga proteklog vikenda a jedan od najuticajnijih kolumnista u Engleskoj, Džejmi Rednap (bivši as Liverpula) izabrao je Luku Milivojevića u svoj savršeni tim proteklog vikenda u Premijer ligi. Odlične partije su pružili i klupski drug Jovića, Filip Kostić (takođe postigao gol i upisao asistencije), Saša Lukić koji je postao stub Torina koji je zaključao svoj gol i niže pobede a Neven Subotić je u dresu Sent Etjena podsetio na najbolje dane u Borusiji iz Dortmunda. Nemanja Matić i Nikola Milenković nisu igrali zbog zdravstvenih problema.

Izabrane vesti

ENGLESKA

LUKA MILIVOJEVIĆ nastavlja seriju odličnih partija u Kristalu Palasu. Srpki fudbaler je od svih medija dobio 7 za meč protiv Lestera na kom je ponovo zatresao mrežu sa bele tačke. Džejmi Rednap, nekadašnji as Liverpula, u svojoj redovnoj kolumni za Dejli Mejl ga je uvrstio u idealan tim proteklog vikenda.

ALEKSANDAR MITROVIĆ nije zatresao mrežu u gradskom derbiju protiv Vest Hema ali je još jednom, uprkos porazu svog tima, zaradio prelaznu 6.

LAZAR MARKOVIĆ je debitovao u dresu Fulama u drugom poluvremenu i pružio je solidnu partiju zaradivši prelaznu 6 kao i Mitrović. Na njihovu žalost to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

NEMAČKA

LUKA JOVIĆ je odigrao partiju na visokom nivou protiv Hanovera: zatresao je mrežu i delio je asistencije. U balkanskom triju, kako su nazvali nemački mediji Rebića, Kostića i JovićaLuka je bio najbolji. Od nemačkih medija je dobio odličnu 2 a Gazeta delo Sport ga je uvrstila u idealni tim proteklog vikenda u najjačih pet liga Evrope.

FILIP KOSTIĆ je kao i Jović pružio sjajnu partiju protiv Hanovera začinjenu golom i asistencijama i poput svog mlađeg kolege u Ajntrahtu zaradio 2, potvrđujući da se nalazi u odličnoj formi.

MIJAT GAĆINOVIĆ je ušao u igru umesto Rebića i odigrao je samo par minuta, praktično sudijsku nadoknadu vremena tako da je ostao bez ocene.

MARKO GRUJIĆ je bio solidan u meču protiv Bajerna u Minhenu. Srpski reprezentativac se borio svih 90 minuta i nagrađen je dobrom trojkom uprkos porazu svog tima. Obe dobre ocene dali su mu novinari i Velta i Bilda.

MATIJA NASTASIĆ nije imao dan, kao i njegovi saigrači u Šalkeu 04. Ako je za utehu, Matija je bio malo manje loš u odnosu na svoje saigrače u defanzivnoj liniji u porazu od Majnca 3-0. Nastasić je dobio 5, ali su primera radi, BrumaRudiOčipkaMaskarel dobili 6 koje izveštači veoma retko daju u Nemačkoj.

ITALIJA

SAŠA LUKIĆ je bio najbolji srpski fudbaler u Seriji A ovog vikenda. Serija dobrih rezultata Torina i utakmica bez primljenog gola se podudarila sa promocijom srpskog rerpezentativca u startera Torina. Gazeta mu je dala čak 7,5 za prikazanu partiju protiv Atalante: ”Ugasio je Frojlera i igru Atalante a istovremeno je ubrzavao i pojednostavljivao igru Torina”, obrazložio je svoju ocenu milanski dnevnik. Uz Ica naš igrač je bio najbolji u redovima Granata.

ALEKSANDAR KOLAROV nije bio raspoložen u Frozinoneu. Gazeta mu je dala šesticu uprkos konstataciji da nije bio na svom uobičajenom nivou dok je Korijere bio stroži: rimski dnevnik je obrazložio peticu nabacivanjem odgovornosti Kolarovu za drugi gol Frozinonea.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je bio sasvim solidan protiv Parme. Nije briljirao, nije bilo ni potrebe, ali nije pravio ni greške. Ostao je u svlačionici na poluvremenu zbog stomačnih problema.

IVAN RADOVANOVIĆ je odigrao svoju  uobičajenu prvenstvenu utakmicu uprkos zvižducima svojih dojučerašnjih navijača. Od svih italijanskih llistova je dobio šesticu uz konstataciju da je njegova režija bila nešto sporija ali isto tako i bez grešaka.

DARKO LAZOVIĆ je ušao u igru u drugom poluvremenu ali mu je i 35 minuta provedenih na terenu bilo dovoljno da ponese titulu najboljeg igrača meča. Istina, konkurencija juče nija bila jaka na Bentegodiju ali je Čačanin barem uneo živost u meč Kjeva i Đenove. Lazović je za svoju predstavu dobio 6,5

FILIP ĐORĐEVIĆ je dobio priliku u poslednjih 15 minuta meča protiv Đenove i pokazao je da, ako ništa drugo,  ne nedostaje mu volje i borbenosti. Zato je od italijanske štampe nagrađen sa zadovoljavajućom šesticom.

FILIP ĐURIČIĆ nije bio na visini prethodnih predstava, delimično i zbog uloge koju mu je poverio De Zerbi. Srpski fudbaler jednostavno nije uspeo da odgovori na zadatak da spoji sreednji red sa napadačkim tandemom. Zato je dobio nedovoljnih 5,5.

ŠPANIJA

NEMANJA MAKSIMOVIĆ nastavlja da deli izveštače iz Madrida i Barselone. Marka i As su našem reprezentativcu dali po jednu zvezdicu, odnosno pik, dok je Mundo Deportivo (koji inače, za razliku od madridskih dnevnika, ima raspon ocene od jedne do četiri zvezdice, samo u specijalnim slučajevima 5) ocenio Maksimovićevu partiju sa tri zvezdice. Podsetimo Hetafe, jedno od najprijatnijih iznenađenja, je pobedio Rajo Valjekano 2:1 a Maksimović je nezamenjiv starter u veznom redu svog tima.

DARKO BRAŠANAC je odigrao 74 minuta u dresu Alavesa protiv Selte, u meču koji je završen bez golova. Srpski fudbaler nije briljirao i od svih dnevnika, bez razlike da li im je sedište u Barseloni ili Madridu, dobio je po jednu zvezdicu ili pik. Od Sporta iz Barselone je dobio peticu koja odgovara jednoj zvezdici.

FRANCUSKA

NEVEN SUBOTIĆ je u petak protiv Dižona podsetio na svoje najbolje dane kada je nosio dres Borusije Dortmunda. Srpski defanzivac je osim odlično obavljenog posla u odbrani postigao i pobednički gol za Sent Etjen protiv Dižona. L’Ekip ga je uz M’Vilu proglasio za najboljeg igrač dajući mu šesticu dok su drugi mediji bili još darežljiviji prema Nevenu ocenivši ga sa sedmicom.

VUKAŠIN JOVANOVIĆ bio među solidnijim igračima Bordoa u porazu na gostovanju protiv Nanta 1:0. Naš fudbaler je uglavnom dobio prelaznu 6.

PETAR ŠKULETIĆ je odigrao poslednjih 15 minuta meča Monpelje – Ren ali nije uspeo da pomogne svom timu da preokrene rezultat i spreči poraz od 4:2 na domaćem terenu. Ostao je bez ocene.


SISTEMI OCENJIVANJA U PET LIGA

ENGLESKA - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
ITALIJA - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
FRANCUSKA - Od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena)
NEMAČKA - Od 5 do 1 (3 prelazna, 1 maksimalna ocena)
ŠPANIJA - Zvedice ili pikovi od jedne do do tri (dve su prelazna ocena)

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Ocene SrbaLuka MilivojevićLuka JovićNeven SubotićAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara