Filip Kostić
Filip Kostić

SRBI U LIGAMA PETICE: Kralj Filip i majstori Sergej, Gruja, Mijat i Luka! Defanzivci podbacili

Vreme čitanja: 6min | pon. 04.03.19. | 16:15

Samo Nikola Maksimović dobio pozitivne ocene...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Filip Kostić je bez premca bio najbolji srpski igrač proteklog vikenda u pet najjačih liga Starog kontinenta. Naš krilni igrač je od Bilda dobio “jedinicu” koja odgovara oceni 9 i 10 po našim parametrima. Gazeta je opisala MIlinkovića Savića kao igrača sa telom NBA košarkaša i stopalima Brazilca, dok su GrujićMilivojević pružili standardno dobre partije. Solidni su bili i Gaćinović, Đuričić i Lazović, dok su podbacili gotovo svi naši defanzivci, sa izuzetkom Maksimovića, od Kolarova i Blekija Milenkovića do Nastasića, Subotića i Mitrovića

Izabrane vesti

NEMAČKA 

FILIP KOSTIĆ je odigrao protiv Hofenhajma jednu od svojih najboljih utakmica u karijeri. Srpski reperezentativac nije samo postigao gol već je bio stalna pretnja golmanu Baumanu i defanzivnoj liniji Hofenhajma. Načitaniji dnevni list u Nemačkoj Bild dao je našem fudbaleru 1, ocenu koja se retko daje u Bundesligi, što govori kakav je utisak ostavio Filip. Drugi dnevnici su našem asu dali odlične “dvojke” i svi su ga redom proglasili za najboljeg aktera meča. Baš kao i Gazeta delo sport koja je imala posebnog izveštača budući da Ajntraht igra protiv Intera u Ligi Evrope. Italijanski dnevnik je Kostiću dao 8. 

MIJAT GAĆINOVIĆ nije bio na visini Filipa Kostića, ali je odigrao solidno i svoj meč je ukrasio asistencijom za drugi gol Ajntrahta koji je postigao Ale. Naš fudbaler poreklom iz Republike Srpske je zaradio uglavnom 3 i 4 od nemačkih izveštača. Italijanska Gazeta mu je dala 6,5. 

LUKA JOVIĆ nije imao dan protiv Hofenhajma. Mladi srpski napadač je ušao u drugom poluvremenu umesto Antea Rebića i nije uspeo da ostavi značajni trag, zbog čega nije dobio prelaznu ocenu. 

MARKO GRUJIĆ se ponovo upisao u listu strelaca u dresu Herte. Igrač Liverpula na pozajmici u berlinskom klubu je zatresao mrežu Majnca što je Grujićev treći gol u Bundesligi. Bild i Berliner Kurir su našem vezisti dali dobru trojku dok su Velt i još neki listovi ocenili Marka sa odličnom “dvojkom”.

MATIJA NASTASIĆ se utopio u sivilo Šalkea protiv Fortune iz Diseldorfa. Srpski defanzivac je ostao u svlačionici na poluvremenu dok je rezultat bio još podnošljiv za tim iz Gelzenkirhena (0:1), tako da nije odgovoran za debakl 0:4, ali je, svejedno, dobio peticu, Bild je otišao i korak dalje, dajući njemu i seriji njegovih saigrača, neuobičajenu “šesticu”. 

MILOŠ VELJKOVIĆ je zamenio povređenog Langkampa pri kraju prvog poluvremena i dobro je obavio svoj zadatak, zaradivši solidnu trojku. 

ENGLESKA 

LUKA MILIVOJEVIĆ je odigrao još jedan solidan meč u dresu Kristal Palasa. Nije briljirao protiv Barnlija u pobedi svog tima sa 3:1, kao na prethodnim mečevima, ali je od većine tabloida i dnevnika dobio ocenu 7. Nešto stroži je bio San koji mu je dao 6, a Dejli mejl je bio darežljiviji ocenivši ga sa 7,5. 

ALEKSANDAR MITROVIĆ je još jednom zaradio prelaznu ocenu i pored toga što se nije upisao u listu strelaca. Srpski golgeter je uglavnom dobio ocenu 6 uz konstataciju da mu je nekad nedostajalo malo više koncentracije ili, kao što je to konstatovao Dejli Miror, malo sreće da zatrese mrežu Kepe i obezbedi svom timu barem remi protiv Čelsija. 

ITALIJA 

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ se vratio u formu iz prošle sezone. Protiv Rome je odigrao svoju najbolju utakmicu u 2019. godinu. Od svih izvšetača je dobio od 7 do 7,5. Gazeta ga je krstila kao fudbalera koji ima stas i mišiće košarkaša, a stopala Brazilca i da Romini vezisti i defanzivci nisu imali rešenje za njega. Korijere ističe da je Srbin gospodario terenom i da je bi istinski lider Lacija na terenu. Svoju partiju Milinković je učinio još vrednijom asistencijom za treći gol Kataldija.

ALEKSANDAR KOLAROV je za razliku od Sergeja odigrao svoj najlošiji meč otkada se vratio u Rim. Kapiten srpske reprezentacije je dobio 4 ili 4,5. Kolarov nije uspeo da probija bok po desnoj strani i na kraju je platio danak i nervozi i pogrešnoj proceni arbitra Macolenija koji mu je neopravdano dao drugi žuti karton i poslao ga pod tuš par minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka. 

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je dobro obavio svoj posao protiv Juventusa. Mario Mandžukić, za koga je bio zadužen naš reprezentativac, nije se video. Nikola je dobio uglavnom 6 i 6,5.Gazeta je svoju ocenu 6,5 obrazložila rečima da je Maksimović bio oprezan i precizan u svojoj igri i da je osvojio dosta lopti dok je u finišu utakmice imao i nekoliko interesantnih izleta u napad. 

FILIP ĐURIČIĆ je pružio prilično zadovoljavajuću partiju u ulozi “lažne devetke” protiv Milana. Naš igrač se pokazao kao odličan šraf u napadačkom pogonu Sasuolu. Imao je nesreću da se na golu Milana nalazi, u ovom momentu, nesavladivi Điđo Donaruma koji je neutralisao sjajan fudbalski potez Đuričića i i onemogućio mu da se raduje golu na San Siru. Filip je, uglavnom, ocenjen sa prelaznom šesticom. 

SAŠA LUKIĆ nije bio na visini prethodnih predstava u dresu Torina. Vezni igrač reprezentacije Srbije je zamenjen početkom drugog poluvremena. Saša nije pravio greške, ali je bio prespor u davanju pasova i nije vertikalizovao igru koliko i kako je želeo Macari. Tutosport mu je dao prelaznu šesticu dok su ga ostali sportski listovi ocenil sa 5 ili 5,5. 

FILIP ĐORĐEVIĆ se propisno obrukao zbog propuštene prilike koja ulazi u onu grupu kada kažeo da je teže promašiti gol nego postići ga. Osim promašene prilike Đorđević se nije mnogo video na terenu i zato su ga pojedini listovi ocenili čak sa “četvorkom”. 

NIKOLA MILENKOVIĆ će pamtiti meč u Bergamu protiv Atalante kao jedan od najlošijih u svojoj karijeri. Najteži propust igrač Fjorentine je napravio kod drugog gola kada je otvorio na sredini terena “autoput” Papu Gomezu za drugi gol Atalante koji je, praktično, presudio meč. Srpski reprezantativac je uknjižio od 4 do 5 za svoje loše veče u Lombardiji. 

DARKO LAZOVIĆ je bio među najboljim igračima Đenove protiv Frozinonea. Štaviše, Gazeta ga je proglasila za najboljeg u redovima Grifona dajući mu 6,5. “Dupli pasovi sa Sanabrijom su lepota fudbala. Nabacuje manje lopti od Krišita ali su njegovi centaršutevi precizniji. Kreirao je barem pet prilika za gol Đenove a u odbrani je osvojio gomilu lopti”, obrazložila je Gazeta svoju ocenu. 

IVAN RADOVANOVIĆ je bio na klackalici u očima izveštača sa Marasija. Srpski vezista je ocenjivan sa nedovoljnih 5,5 i prelaznom šesticom, u zavisnosti koliko su mu zamerli za nešto sporiju organizaciju napada Đenove. 

ŠPANIJA 

MARKO DMITROVIĆ je sačuvao mrežu svog Ejbara u meču protiv Selte koji je baskijski tim dobio sa 1-0. Naš golman je od Asa dobio dva pika dok mu je Marka dala jednu zvezdicu. 

NEMANJA MAKSIMOVIĆ baš nema sreće sa Markom. Kako god da odigra srpski repezentativac, više od jedne zvezdice Marka mu ne dodeli. Za utehu našem vezisti, As mu je dao dva pika, a Hetafe se vratio iz Sevilje sa duela sa Betisom sa tri boda. 

DARKO BRAŠANAC je odigrao bez većih uspona i padova meč protiv Viljareala i doprineo je pobedi Alaveša na gostovanju 2-1. Od listova iz Barselone, Sporta i Mundo Deportiva, je dobio prelazne ocene, šesticu  odnosno dve zvezdice, dok je Marka, kao i Dmitroviću i Maksimoviću, i Brašancu dala samo jednu zvezdicu. 

FRANCUSKA 

NEVEN SUBOTIĆ nije ponovio partiju iz prethodnog kola u Sent’Etjenu. Nekadašnji reprezentativac je ocenjen sa peticom za prikazanu igru protiv Marseja koji je na svom terenu pobedio 2-0. L’Ekip je obrazložio svoju ocenu činjenicom da Subotić odlično obavlja zadatke kada se igra u ritmu koji njemu odgovara, nešto sporije, kada se ubrza igra, Subotić gubi preciznost i muči se, ali, priznaje francuski list, Nevenova mirnoća je značajna za Sent’Etjen. 

STEFAN MITROVIĆ se vratio u tim Strazbura i bio je među manje lošim igračima ekipe iz Alzasa u porazu od Nice 1-0. Dobio je peticu, dok je većina tima ocenjna sa četvorkom a prelaznu šesticu je dobio samo golman Sels

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Filip KostićSrbi u Evropi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara