"Zimonjić i Đoković"
"Zimonjić i Đoković"

Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa: Dominacija Novaka i Nenada!

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.03.15. | 15:58

Naš dubl deklasirao rivale iz Hrvatske Draganju i Škugora sa 3:0 (6;3, 6:4, 6:1)

Zimonjić i ĐokovićKada su prethodni put Novak Đoković i Nenad Zimonjić igrali u dublu na Dejvis kupu, njih dvojica su pretrpela jedini poraz na tom duelu, a naši su slavili sa 4:1. Ovoga puta, istorija se nije ponovila, jer je najbolji svetski singl igrač u kombinaciji sa četvrtim u dublu odigrao fantastičan meč – 3:0 (6:3, 6:4, 6:1). Marin Draganja i Franko Škugor su bili nedovoljno jaki protivnici. Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa!!!

Našem dublu je trebalo samo sat i 48 minuta kako bi došla do prve tri meč lopte. Iskoristio je već prvu

Izabrane vesti

Pre ovoga, Novak i Nenad su boje Dejvis kup reprezentacije Srbije branili četiri puta, uz polovičan učinak. Sada imaju pozitivan. Interesantno je da hrvatski dubl nije imao nijednu brejk loptu. Ovo je ukupno 12. meč koji su Đoković i Zimonjić odigrali, upisali su šestu pobedu. Doduše, poslednja dva su odigrana na revijalnom turniru IPTL na jugu Azije.

Od samog starta se videlo koliko su naši igrači inspirisaniji za igru. Fantastično su dolazili do brejk šansi, iskoristili su četvrtinu, što je bilo i više nego dovoljno, protiv Draganje i Škugora, koji nikako nisu mogli da dođu do daha kada naši teniseri serviraju.

Sve je prelomljeno još u prvom setu, pri rezultatu 4:3 za Srbiju, kada je napravljen prvi brejk. U naredna dva seta, brejk je dolazio na samom početku, pri rezultatu 1:1.

Imao je Novak jedan mali problem sa prstom, ali to nije bilo ništa više od pocepanog žulja prilikom kontakta ruke sa podom. 

Zanimljivo je da je prvobitno planirano da nastupi Troicki, a ne Đoković

I dalje se ne zna ko će sutra igrati, jer će ova pobeda umnogome pretumbati raspored.

Srbija će se u tom četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Argentina - Brazil. Oni dubl igraju od 17 časova. Trenutno je rezultat 1:1.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Srbija Dejvis kupSrbijaNovak ĐokovićNenad ZimonjićHrvatskaEvropaatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara