Srbin dobio šut-kartu, Vardar sve bolji, Pobeda se uzda u Amerikanca

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.09.18. | 11:55

Po svemu sudeći, čeka nas uzbudljivo kolo u Makedoniji

Nakon 12 godina makedonski prvoligaški fudbal donosi derbi između Belasice i Vardara. Najtrofejniji makedonski klub u okviru četvrtog kola gostuje ambicioznoj Belasici koja i dalje čeka prve bodove.

Novajlija u eliti u sasvim novom izgledu dočekuje goste koji se nakon tri kola nalaze na drugom mestu sa dve pobede i remijem. Poslednjih dana letnjeg prelaznog roka opremu Strumičana zadužili su Dobarov, Petrov, Vujčić, a svakako je najzvučnije ime Filip Ivanovski, bivši ofanzivac Vardara, Astane, Javora i RoPS-a. Reč je i o nekadašnjem makedonskom reprezentativcu. Belasica je loše započela novu sezonu, pošto je poražena od Pobede, Akademije Pandev i Škendije. Sa druge strane, Vardar iz meča u meč igra sve bolje. Nakon remija sa šampionom Škendijom bili su bolji od Renove i Makedonije Đorče Petrov.

Izabrane vesti

Interesantan bi mogao da bude i dvoboj Sileksa i Pobede. Domaći su upisali pobedu, poraz i remi, a nedavna previranja u klubu mogla bi negativno da se odraze na nastavak sezone. Naime, uprava Sileksa otpustila je Stefana Milosavljevića zbog nediscipline. Srpski vezista je u makedonski klub stigao iz lučanske Mladosti, a s obzirom na to da je dobio šut-kartu poslednjeg dana prelaznog roka, Sileks nije uspeo da mu nađe zamenu. Sledeću priliku će imati tek u zimskom prelaznom roku. Ozbiljan udarac za Sileks jer je Milosavljević - inače može da igra na raznim pozicijama u veznom redu - trebalo da predstavlja veliko pojačanje.

Makedonski Gol piše da je Pobeda pak pametno odradila prelazni rok, doveli su kvalitetne igrače na svim pozicijama, a najbolji potez im je angažovanje Kirijana Nvabuezea. Američki internacionalac nigerijskog porekla nosio je dresove Širaka, Gorice, Ararata i nekih američkih klubova, dosad je za prilepski tim postigao dva gola (po jedan u ligi i kupu) i nema sumnje da će Pobedi biti od velike koristi. 

MAKEDONIJA 1 - 4. KOLO:

Subota

Nedelja

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara