"Milutin Sredojević"
"Milutin Sredojević"

Srbin uči Afrikance: Možeš da imaš dve žene, dva automobila, dve kuće, ali imaš samo jednu zemlju!

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.09.14. | 21:15

Milutin Sredojević, selektor Ugande, ostvario je sjajan rezultat na gostovanju Gani (1:1), a meč je odigran u neverovatnim okolnostima!

Milutin SredojevićNaš stručnjak, selektor Ugande Milutin Sredojević (45 godina), ostvario je sa svojim pulenima sjajan rezultat na gostovanju Gani u 1. kolu kvalifikacija za Afrički kup nacija (1:1). Favorizovane Crne zvezde stigle su do boda zahvaljujući sumnjivom penalu kojeg je u 50. minutu realizovao Andre Aju, a utakmica je odigrana u neobičnim okolnostima.

Naime, navijači domaćina su veći deo meča navijali za Ugandu! U toku su velika previranja u FS Gane, nacija uglas traži smenu selektora Kvesija Apije, a igrači su optuženi za nedisciplinu i pohlepu. Sredojević je posle remija dao veoma zanimljivu izjavu na konferenciji za medije:

Izabrane vesti

"Hvala navijačima Gane što su nas bodrili, želeo bih da verujem da je to zato što igramo dobar fudbal, a oni to umeju da cene. Ipak, moram da podržim kolegu Apiju, na to me obavezuje trenerski kodeks. U životu možeš da imaš dve žene, dva automobila i dve kuće, ali imaš samo jednu zemlju! To morate da shvatite i ovo ne sme da se radi. Moraš da bodriš svoje. Hteo bih i da istaknem kako penal nije postojao i da smo više zaslužili iz ovog meča".

Sredojević je selektor Ugande od 2013, prethodno je vodio Ruandu i više afričkih klubova. U Srbiji je radio u subotičkom Spartaku i Hajduku iz Kule, a kao igrač ostao je upamćen i na beogradskim terenima, kao pouzdani prvotimac Sinđelića i Grafičara.

(FOTO: MN press)    


tagovi

GanaKup afričkih nacijaMilutin Sredojevićreprezentativni fudbalUganda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara