Sreća Zvezdine dece ostala na prečki! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.10.18. | 15:39

Crveno-beli promašili dva zicera u nastavku, a potom poraženi od PSŽ-a – 1:2

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Pariza)

Nedostajalo je samo malo, pa da omladinci Crvene zvezde prizemlje decu Pariza…. Naš predstavnik u Ligi šampiona mladih je prespavao dobrih pola sata, ali je predvođen kapitenom Joveljićem ustao iz mrtvih. Klizio je ka pobedi u pariskom naselju Sen Žermen tim Bratislava Živkovića, ali onda je brutalno kažnjen. Klizanje Stajića u 81. minutu beskropulozno je kaznio rezervista PSŽ- a Fresanž i ostavio Zvezdinu decu bez francuskog plena.

Izabrane vesti

U okviru drugog kola Lige šampiona za mlade: PSŽ- Crvena zvezda 2:1.


PSŽ – CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:1)
/Kapo 8, Fresanž 80 – Joveljić 45+1/

PSŽ (4-1-4-1): Inosan – Vilijams, Pembele, Kuasi, Larkeš (od 87. Nja) – Kapo – Kulibali (od 61. Atil), Fadiga (od 71. Aušiš), Jesjen, Muniga – Japi (od 61. Fresanž)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Gordić – Kukolj (od 67. Stajić), Milikić, Jovičić, Stojančić (od 77. Stojanović) – Velikić (od 67. Đorđević), Adžibaba (od 83. Ajdinović) – Kupusović (od 77. Burmaz), Jocić, Terzić – Joveljić


Možda i nepravedno obzirom da je Velikić u 57. minutu uzdrmao prečku, a potom Kupusović imao zicer. Činilo se da su niti igre tehnički doteranih Parižana pokidane i da neće moći da izdrže jači tempo srpskog prvaka. Međutim, kuglica je pala na stranu domaćina…

Šteta, šteta i još jednom – šteta. Međutim, kada bude vraćao film vrlo intenzivnog meča u Parizu Bratislav Živković će moći da bude zadovoljan delovima igre. Kapiten Dejan Joveljić je ponovo demonstirao da je za ovaj nivo takmičenja buldožer od koga se odbijaju rivali, Velikić je nagovestio ozbiljan potencijal. Još da je srednji red sa Jočićem i Adžibabom, velikim crveno-belim nadanjima imao kontinuitet, greška Stajića bi bila neprimetna. Do tada bi crveno-beli ispisali ime pobednika.

Muka, muka, patnja… Kroz te stadijume prolazili su u dobrom delu prvog poluvremena omladinci Crvene zvezde u sudaru sa vršnjacima iz PSŽ. Pažljivo selektirana ekipa domaćina stalno je stvarala višak u sredini, koristila kašnjenja Adžibabe i Jočića. Delovalo je da PSŽ stalno ima igrača više na terenu, pošto su preciznim pasovima u dubinu Sveci stalno provocirali odbranu crveno-belih.

Možda neće igrati za prvi tim PSŽ, ali bilo bi dobro da zapamtite ime Arnoa Muinge. Deskonrilni napadač Parižana je lako prolazio pored Terzića, stalno se ponavljao, posebno u situacijama kada je imao podršku beka Vilijamsa. Delovalo je da Crvena zvezda teško može da se izvuče iz klopke tehnički jakog domaćina. Posebno kada je Kapo pogodio posle kornera u sedmom minutu.

Prštalo je pred Zvezdinim šesnestercima, a veštačko disanje kolegama je dao golman Miloš Gordić. Panterskom intervencijom sprečio je Romarika da duplira prednost. Reagovao je lepo još nekoliko puta i žestoko kritikovao saigrače.

„Daj, bre, nemojte da stojite kao drveća. Ne dajte im da šutnu“, govorio je Gordić.

A onda je Dejan Joveljić počeo da igra sam. Trenutak kada je izremplovao snažnog Kuasija pokazao je da i te kako ima krvi u Zvezdinom timu. Kapiten gostiju se izvlačio na krilo, probijao, dobijao vazdušne duele… Bio je to signal da se oglasi pomoćni trener crveno-belih Nikola Puača.

„Daj, pružite mu podršku. Treba mu podrška…“

Stvarno je PSŽ igrao tehnički jako doterano. Ni u jednom trenutku se nije desilo da se lopta „lupa“ napamet. Imali su nekoliko ideologa igre domaćini, ali tim Bratislava Živkovića je spoznao da ne sme da pogine bez izgubljenog metka. Poučeni Joveljićevim primerom počeli su da dobijaju duele i jače ulaze u presing. Dva dobra šuta Terzića bila su nagoveštaj ono što će se desiti u zaostavnom vremenu. Očajnu povratnu loptu ka golmanu odigrao je Kapo. Uspeo je to da isprati Velikić i posluži kapitena Joveljića kome je ostalo da pogodi praznu mrežu. Za veliku radost Srba u Sen Žermenu.

Šteta što od početka meča crveno-beli nisu spoznali da mogu da budu u egalu sa PSŽ-om. U nastavku je sve izgledalo bolje. Mnogo bolje. Odbrana je počela da čisti situacije „jedan na jedan“, vezni red je prodisao,  a Joveljić nastavio da u skoku skuplja sve što može. Sa ozbiljnim adrenalinom su crveno-beli odigrali taj deo igre. Prava je šteta što bomba Velikića u 57.minutu nije završila u mreži. Odlično je savio loptu unutrašnjim delom stopala, ali je ona završila na prečki.

Ustali su klupe Crvene zvezde i u 75.minutu. Kakva šteta. Idealno je centirao Stajić, lopta je išla pravo na glavu zahuhtalom Kupusoviću. Međutim, krilni igrač crveno-belih je pokušao da je grudima unese u gol. Pogrešio je. Isto kao i Stajić koji je propustio priliku da interveniše mnogo ranije.

Na kraju je Joveljić mogao još jednom da spasi Zvezdu, ali mu je golman Inosan odrbanio sjajnu šansu u 90. minutu.

GRUPA C

PSŽ - Crvena zvezda  2:1 (1:1)
/Kapo 8, Fresanž 80 – Joveljić 45+1/

Napoli - Liverpul 1:1 (0:1)
/Gaetano 90+4 - Adekanđe 28/

(FOTO: FK Crvena zvezda)


tagovi

omladinci crvene zvezdeDejan JoveljićLiga šampiona za omladince

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara