"Radost fudbalera Voždovca"
"Radost fudbalera Voždovca"

Sremu i Slobodi bodovi spasa, Voždovac melje u „zmajevom gnezdu“

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.04.14. | 17:58

Bez golova u Subotici

Radost fudbalera VoždovcaProšlog leta su preko noći ugurani u Superligu, ali su na Voždovcu za kratko vreme uspeli da oforme tim za mesto u vrhu Superlige i nagovestili da bi sledeće sezone mogli da izrastu u za naše uslove više nego ozbiljan tim. U gnezdu Zmajeva je u 25. kolu Superlige pao i trećeplasirani Čukarički pošto je meč završen rezultatom 2:0 u korist domaćina.

Prvi gol na meču postigao je u 53. minutu Nemanja Obradović na pas koga drugog no Stefana Babovića, čoveka oko kojeg se vrti sve u timu Voždovca. Kao već nekoliko puta ove sezone plejmejker Voždovca je prebacio odbranu rivala i Obradoviću dao dovoljno vremena da se namesti i ne previše snažnim, ali preciznim udarcem bacio Borivoja Ristića na kolena.

Izabrane vesti

Šesta asistencija Babovića u ovoj sezoni.

Konačnih 2:0 je, kao i pre 10 dana u petardiranju Radničkog 1923, postavio rezervista Rade Veljović, pa je Voždovac stigao do kote od 35 bodova i zvanično se probio do gornjeg doma.

Mnogo važniju pobedu je upisao Donji Srem, koji je u Pećincima savladao Novi Pazar sa 2:1 (2:0) i pobegao iz opasne zone. 

Đuro Zec i Ognjan Damnjanović su već u prvih pola sata domaćima doneli nedostižnu prednost s obzirom na to da je kasniji pogodak Predraga Pavlovića bio dovoljan samo za častan poraz Pazaraca.
"Utakmica je prelomljena brzim golom i većom željom i borbenošću moje ekipe.  Čestitam igračima. Nije lako igrati pod ovolikim pritiskom. Kada si jednu utakmicu u zoni ispadanja, a drugu iznad", hvalio je ekipu Spasoje Jelačić.

Zoran Njeguš je, razumljivo, kritikovao, možda čak i žešće nego što se očekivalo.
"Izguili smo meč u šestom minutu kad smo primili prvi gol. Ležerno smo i ušli u utakmicu, kao devojčice i primadone. Kasno smo reagovali. Sve čestike domaćima".

Sremci sada imaju 26 bodova, jedan manje od Slobode, koja je uspela da na teškom gostovanju u Ivanjici stigne do zlata vrednih bodova.

Jedini gol bio je delo Lazara Jovanovića svega pet minuta pre no što je sudija Dejan Dimitrijević označio kraj meča. U ulozi asistenta našao se Tijago Galvao, pa su Užičani ostavili Javor da čami na začelju Superlige sa samo 21 bodom.
"Derbi zapadne Srbije, dva ravnopravna protivnika, Javor je imao prvo poluvremee, ali nas je sačuvao golman Ranković. Ulazak Jovanovića u nastavku doneo je kvalitet u napadu koji je krunisan golom", sumirao je utiske Ljubiša Stamenković Pisavac.

Slavenko Kuzeljević nije bio mnogo rečitiji.
"Imali smo igru u prvih 45 minuta, ali svakom izmenom u timu bili smo sve nemoćniji. Jedna greška je presudila".

Dva koraka iznad je Radnički 1923, koji bodove spasa nije pronašao u Subotici pošto je Spartak i šesti put ovog proleća odigrao nerešeno. Ovaj put 0:0.

Gosti iz Kragujevca, ipak, nemaju razloga za kuknjavom, jer je Spartak bio za nijansu bolji rival, iako je Filip Knežević imao šanse da utiša publiku na Gradskom stadionu.
"Hteli smo pobedu, ali je Spartak bio bolji. Imali smo i mi šanse ali ih nismo iskoristili. Nerešen rezultat  je najrealniji", vrlo kratak je bio Dragoljub Bekvalac, koji je po drugi put debitovao u ulozi šefa struke Radničkog.

Vrlo slična izjava i od Dragija Kanatlarovskog.
"Borbena utakmica, bodovi su bili potrebni i Spartaku i Radničkom. Mi smo kontrolisali utakmicu, imali veći posed lopte, ali kao i oni nismo koristili svoje šanse".

SUPERLIGA – 25. kolo:

Vojvodina – OFK Beograd 2:0 (0:0)
/Stojanović 58, Milinković-Savić 65/

Napredak – Partizan 0:2 (0:1)
/Vidaković 31, Božović 73/

Javor – Sloboda 0:1 (0:0)
/Jovanović 86/

Voždovac – Čukarički 2:0 (0:0)
/Obradović 53, Veljović 85/

Donji Srem – Novi Pazar 2:1 (2:0)
/Zec 6, Damnjanović 28 – Pavlović 54/

Spartak – Radnički 1923 0:0

18.00: Crvena zvezda – Radnički Niš
18.00: Jagodina - Rad

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaStefan BabovićSrbijasloboda užiceRadnički KragujevacPredrag PavlovićRade VeljovićOgnjan DamnjanovićNovi PazarNemanja ObradovićLazar JovanovićJavorČukaričkiĐuro Zecdonji srem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara