"Mirosavljević, Jovanović i Vujaklija"
"Mirosavljević, Jovanović i Vujaklija"

Srpska pijaca: Vujaklija dobio tri zvanične ponude, Milovanović aktivira bombu u Lučanima, OFK Beograd bez napadača

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.12.15. | 10:37

Ttrener Rada Milan Milanović odbio ponudu sa Malte, petorica otišla iz Metalca

Mirosavljević, Jovanović i VujaklijaCrvena zvezda čeka prodaju Marka Grujića Liverpulu i tek zatim će krenuti da realizuje poslove vezane za pojačanja na pozicijama štopera i defanzivnog veznog, Partizan je doveo Bojana Šaranova i vratio Marka Jovanovića, mada mu tek sledi ogromna rekonstrukcija prvog tima, Vojvodina, zasad, odoleva napadima na Mirka Ivanića, a osim u tri najpopularnija srpska kluba groznica zimskog prelaznog roka drma i ostale superligaše.

Iako prelazni rok na teritoriji Srbije zvanično počinje 18. januara, većina timova želi na vreme da se pojača kako bi sa što pristojijim igračkim kadrom dočekala početak zimskih priprema. A prava bomba prelaznog roka, bar što se tiče, uslovno rečeno, manjih klubova, mogla bi da odjekne u Lučanima. Mladost planira da dovede iskusnog špica Čukaričkog - Nenada Mirosavljevića. To je ideja trenera ekipe iz Dragačeva, Nenada Milovanovića.
Prema Nenadu Mirosavljeviću imam veliko poštovanje. Ogromna je razlika između fudbalera koji su igrali u inostranstvu i onih koji nisu. Iako ima 38 godina, Mirosavljević je veliki propfesionalac, a mi treneri i dalje razmišljamo kako da ga uzmemo Čukaričkom. To je možda tužno za naš fudbal, ali je tako. Teško je naći dobrog napadača, nemamo ih već duže vreme, osim Aleksandra Mitrovića“, kaže Milovanović za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Vujaklija je nadskočio Petkovića iz ZvezdeDoduše, u njegovom komšiliku, preciznije u Čačku, eksplodirao je ove jeseni Srđan Vujaklija. Dao je 12 golova i upisao pet asistencija, što u prvenstvu, što u Kupu Srbije i zavredeo pažnju inostranih poslodavaca. Pominjala se italijanska Atalanta, zatim navodni potpis predugovora sa kazahstanskim Ordabasijem, ali će 27-godišnji centarfor na drugu stranu.
U kombinaciji je nekoliko opcija, u ovom trenutku sam mnogo bliži odlasku. Znam da su stigle zvanične ponude iz Nemačke, Francuske i Južne Koreje. Više bih voleo da karijeru nastavim u Evropi, ali nemam ništa protiv odlaska u Aziju. Koliko čujem, najviše bi platili Korejci, ako se to dogodi neću previše razmišljati“, poverio se Vujaklija Žurnalu.

Još jedan napadač će se otisnuti van granica Srbije. Reč je o Ivici Jovanoviću iz OFK Beograd, koji će tako izgubiti i drugog navalnog igrača ove zime, pošto je Staru Karaburmu napustio i iskusni Branimir Subašić.
Siguirno neću ostati u OFK Beogradu. Istekao mi je ugovor, slobodan sam u izboru sredine i očekujem da će se uskoro znati gde nastavljam karijeru. Vreme je za inostrane izazove. Letos sam bio na korak do odlaska u Švajcarsku (Arau, op. au), znam da i sada ima ponuda iz nekih zemalja, ali sve je u rukama posrednika u transferu Ardijana Đokaja, u potpunosti mu verujem“, napomenuo je Ivica Jovanović.

Dejan Đenić, napadač Metalca, ispred Aleksandra LukovićaBez špica je ostao i Metalac. Dejan Đenić, napušta Gornji Milanovac bez postignutog gola u jesenjoj sezoni, iako je odigrao 21 meč. Pre njega, iz ekipe Nenada Vanića otišao je vezista Stefan Panić (OFK Beograd), a slobodni u izboru nove sredine su još Božodar Đobat, Stefan Miloševć i Nikola Minić.

Za kraj, informacija koja se tiče trenera: Milan Milanović, šef stručnog štaba Rada, odbio je ponudu Birkirkare i neće se preseliti na Maltu. Čelnici Birkirkare su u poslednji čas promenili uslove saradnje, predložili Milanoviću da saradnja bude oročena samo do kraja ove sezone, mladom stručnjaku se to nije dopalo, nastaviće misiju na Banjici.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Superligasrpska pijacaSrđan VujaklijaSrbijaRadOFK BeogradNenad MirosavljevićNenad MilovanovićMladost LučaniMilan MilanovićMetalacIvica JovanovićDejan ĐenićČukaričkiBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara