"stadion u Pirotu"
"stadion u Pirotu"

SRPSKE LIGE: Piroćanac koban po Radnički, trener uletao u teren, Timok slavio remi kao da je “dobio Barsu“

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.16. | 20:50

Odžaci i Budućnost iz Dobanovaca sve bliže promociji u PLS

stadion u PirotuKo kaže da Piroćanci ne znaju da časte? Taman što je Tabane Trgovački prosulo dva boda na gostovanju kod Ozrena u Sokobanji i ulilo nadu navijačima pirotskog kluba da će posle godina u vrhu Srpske lige grupa Istok uspeti da konačnu dođu do promocije, Radnički se potrudio da "uzvrati poklonom". Usred Pirota samo 1:1 protiv Timoka.

Doduše, kako prenosi lokalni plusonline.rs, čiji se izveštač prilično iznervirao zbog stalnog odugovlačenja, pa i uslaska trenera gostujuće ekipe Vladimira Sandulovića u teren, Radnički je većim delom utakmice imao inicijativu, dok su se gosti trudili da umrtve igru i ukradu što više vremena, ali to je negde i logično s obzirom na to da su rano stigli do gola. I to preko Piroćanca Stefana Ćirića, koji je natrčao na jedan odbitak i u 23. minutu pogodio za neočekivano vođstvo gostiju.

Izabrane vesti

Uzalud kasniji naleti Radničkog. Više od 1.000 gledalaca na stadionu do kraja meča moglo je da vidi samo još pogodak glavom Nikole Vlajkovića za ispostavilo se konačnih 1:1 u 80. minutu.
"Na kraju su se, kao  da su dobili Barsu, radovali sa svojim navijačima… Nego, pade mi na um, da proverim, možda su Zaječarci još uvek u svom šesnaestercu", pita se izveštač Plus Radija.

Kiks Radničkog iskoristila je ekipa Tabane Trgovački, koja je uz podršku navijača rutinski otpisala Radnički iz Svilajnca sa 3:0, pa u poslednja tri kola ulazi sa dva boda više od Piroćanaca. Doduše, trku na Istoku verovatno će odlučiti derbi dva vodeća tima u 29. kolu kada će Radnički gostovati u sportskom centru Tabanelo.

BEOGRAD

Vodeći timovi sigurni. Budućnost je u Malom Mokrom Lugu savladala Crvenu zvezdu sa 1:0, Teleoptik je deklasirao IMT sa 4:1, dok je Brodarac izborio minimalac na gostovanju kod novobeogradskog Radničkog što će reči da je 27. kolo nije donelo značajnija pomeranja na tabeli. Osim što Brodarac sada ima samo teoretske šanse da stigne Budućnost, koji u finišu sezone dva puta igra kod kuće i putuje na megdan poslednjeplasiranoj Crvenoj zvezdi.

Tabela: Budućnost 56, Teleoptik 53, Brodarac 49...

VOJVODINA

Krupan korak za Odžake. Na gostovanju u Sremskoj Mitrovici lider Srpske lige Vojvodine odoleo je drugoplasiranom timom i rezultatom 1:1 sačuvao šest bodova prednosti, tri kola pre kraja sezone. Četvrtri uzastopni remi Odžaka na gostovanjima, ali najbitnije je da je prekinuta trijumfalna serija Radničkog koja se protezala već šest takmičarskih nedelja.

Tabela: Odžaci 56, Radnički SM 50, Bačka Topola 46...

U Srpskoj ligi Istok danas nije bilo utakmica. Tamo je posle 25. kola Mačva prva sa 52 boda, šest stepenika ispod je Semendrija 1924, još dalje Budućnost Krušik...


tagovi

Tabane TrgovačkiSrpska liga VojvodinaSrpska liga IstokSrpska liga BeogradSrbijaRadnički PirotPrva liga SrbijeOdžaciBudućnost Dobanovci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara