"Darko Rajaković"
"Darko Rajaković"

NBA liga spremno čeka srpskog trenera: Rajaković uz Bruksa na klupi Oklahome!

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.07.14. | 08:58

Strateg iz Čačka dobio veliku čast...

Darko RajakovićKarijera srpskog košarkaškog stručnjaka, Darka Rajakovića iz godine u godinu ide sve većom, uzlaznom putanjom! Pošto je pre dve sezone postao je prvi neamerički trener u Razvojnoj ligi (Tulsa, filijala Oklahome), a na poslednjem Ol star vikendu imao priliku da sedi na klupi Zapada tokom tokom Ol-star meča, Rajaković je otišao i korak dalje. U subotu uveče čačanski strateg je i zvanično postao pomoćni trener Oklahome Siti Tandera!
"Ovo je ogromna čast za mene. Jako sam zahvalan na šansi koju ću dobiti. Izuzetno sam zadovoljan grupom koju imamo i uživam sa njima. Rad sa njima predstavlja veliku stvar za mene. Želim da nastavim sa usavršavanjem i da učim još više. Cilj mi je da ove momke naučim nečemu, ali i da ja učim od njih", rekao je Rajaković za američke medije.

Prvi trener Oklahome Skot Bruks imao je samo reči hvale za svog novog asistenta.
"Darkova raznovrsna košarkaška biografija, poznavanje igre i sposobnost da razvija igrače na visokom niovu bile su njegove, više nego očigledne, osobine u prethodnom periodu. Oduševljen sam što imam priliku da ga dodam svom stručnom štabu", istakao je Bruks.

Izabrane vesti

Darko Rajaković (drugi s desne strane) sa stručnim štabom Oklahome i Kevinom Durantom

 

Rajaković je tokom svog rada u Tulsi imao priliku da čak u 50 navrata vodi čak sedmoricu igrača Oklahome. Radio je sa momcima poput Redžija Džeksona, Perija Džonsa, Džeremija Lamba... S druge strane, četvorica njegovih košarkaša pozvana su da nastupe za Tandere - Grant Džeret, Danijel Orton, Mustafa Šakur i Redži Vilijams.

Srpski stručnjak je dosta dugo radio i sa najboljim igračem NBA lige, Kevinom Durantom, o čemu je govorio u našem velikom tekstu posvećenom upravom as Tandera, a opširni intervju sa 35-godišnjim Čačaninom možete pročitati OVDE.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Skot BruksNBA ligaDarko Rajaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara