Šta će biti s Nicom? Ode sve što valja...

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.07.18. | 13:49

Biće Patrik Vijera na velikim mukama...

Šta se dešava sa Nicom?

Od ekipe koja je pre nepune dve godine plenila igrom i bila jedno od najprijatnijih iznenađenja u Evropi, malo toga će ostati kako je krenulo. Da na Azurnoj obali sledi ozbiljna perestrojka znalo se još kada je Lusijen Favr rešio da napusti kormilo (preuzeo Borusiju iz Dortmunda), ali da će uslediti baš ovakva rasprodaja to se i nije moglo pretpostaviti. 

Izabrane vesti

Nogu je povukao tandem koji se preselio u Fulam. Najtraženiji igrač Nice Žan Mišel Seri i defanzivac Maksim Le Maršan stigli su u London u poslu vrednom ukupno 34.000.000 evra. I jedan i drugi bili su standardni kod Favra. Le Maešan na levom beku, a Seri kao mozak tima, kreator igre.

Danas još loših vesti za navijače Nice. Najavljeno, doduše, ali ne boli mnogo manje zbog toga. Alasan Plea završio je transfer u Borusiju iz Menhengladbaha i postao najskuplji igrač tog nemačkog bundesligaša. Cena - 25.000.000 evra. O tome koliko je Plea bio važan šraf u ovom timu nije potrebno trošiti mnogo reči. Dovoljno je reći - 36 golova i 22 asistencije za nepune četiri sezone u klubu. 

Neko će reći da nijedan tim neće propasti zbog trojice igrača i trenera, ali nažalost Nice i njenih navijača rasprodaja se tu ne zavrašava. Mario Baloteli takođe odlazi i tu nema ni najmanje dileme. Olimpik iz Marselja najbliži je italijanskom reprezentativcu, mada Nica čini sve ne bi li Balotelija usmerila ka nekom drugom klubu, pre svega zbog rivaliteta sa Marseljom. Pominjali su se mnogi italijanski klubovi, čak i Borusija iz Dortmunda... Kako god bilo, ne postoji opcija da Balo ostane na Azurnoj obali, a to znači da Nica ostaje bez obojice standardnih napadača u istom prelaznom roku. Malo li je?

Ali ni tu nije kraj. 

Na Alijanc rivijeri ima još talentovanih i traženih igrača. Pre svih tu su Alan Sen Maksiman (21) i Malang Sar (19). Krilni napadač na meti je Vest Hema već duže vreme. Njegov ostanak bio bi iznenađenje. Mnogo veće su šanse da u klubu ostane Sar. Tog momka odavno prati Barsa, ali trenutno mu je najbliži Arsenal. Engleski mediji poslednjih dana pišu kako će Emeri pokušati već ovog leta da ga angažuje. Nica se brani astronomskom početkom cenom od 30.000.000 evra, jer je već dobro zaradila. Ali za takav potencijal, kažu, to je prava sića po trenutnim transfer-trendovima. I Vilan Siprijen je zanimljiva roba mnogima. A takođe standardan u prvom timu. Samo zbog teške povrede koja je iza njega mnogo klubova se nećka i čeka da vidi hoće li se vratiti na stari nivo. Ako je neko bliži ostanku nego odlasku, onda je to on. 

Teoretski, dakle, Nica bi ovog leta mogla da ostane - računajući i Siprijena - bez sedmorice iz startnih 11?! Plus Lusijen Favr, zapravo tvorac te Nice koja je plenila igrom. 

Novom šefu Patriku Vijeri sigurno nije lako ovih dana...

Dva pojačanja (Danilo iz Brage i Erel iz Troe) teško da mogu da mu razvedre misli.


tagovi

Patrik VijeraFrancuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara