""
""

Šta će sada uraditi Kapelo? “Dzjubinjo” mu se nasmejao u facu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.08.14. | 22:22

Napadač kojeg je selektor Rusije konstantno ignorisao zablistao danas u moskovskom derbiju

Uoči prethodnog Mundijala, Rusi su polagali velike nade u svoju reprezentaciju i selektora Fabija Kapela, ali su na kraju doživeli debakl. Po mnogima, upravo je Kapelo bi najveći krivac za to i bio je na meti kritika posle prvenstva u Brazilu. Ipak, jak ugovor ga je zaštitio od otkaza, tako da će ruski navijači i dalje morati da ga gledaju na čelu nacionalnog tima.

Izabrane vesti

Ono što se Kapelu najviše u Rusiji zameralo je nepozivanje i ignorisanje napadača Artjema Dzjube. Ovaj golgeter moskovskog Spartaka je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Rostovu i pružao je sjajne partije. U mnogim anketama je proglašavan za najboljeg ruskog fudbalera u Premijer ligi, dobio je i nadimak “Dzjubinjo”, ali ga Kapelo “nije video.”

Ovog leta se Dzjuba vratio u Spartak i zablistao u prva dva kola. Prvo je sa dva gola doneo pobedu Moskovljanima u Kazanju protiv Rubina, a onda je danas sa još dva gola rešio gradski derbi protiv Dinama.

U Rusiji se sada utrkuju u hvalospevima na račun Dzjube, a posebno će biti zanimljivo videti šta će sada uraditi Kapelo. Da li će Italijan i dalje ignorisati 25-godišnjeg napadača?
“Navijači Spartaka bi trebalo da kažu jedno veliko hvala Dzjubi. On je najzaslužniji za dve pobede. Istina, ceo tim je igrao dobro, ali bez Dzjube u napadu, pitanje je da li bi Spartak ostvario pobede. Baš me zanim šta će uraditi Kapelo. Danas je bio na utakmici i sve je video. Ako će se držati principa, onda ga neće vratiti u reprezentaciju. Ako ga opet pozove, onda će priznati da je pogrešio. Ja lično smatram da ej Dzjuba morao da bude u sastavu u Brazilu. I to u prvih 11. Nadam se da Kapelo shvata kakvu je grešku napravio”, rekao je legandarni kapiten Spartaka, Jegor Titov.

Spartak je prošle sezone imao slabe rezultat i plattio skupu cenu jer je Dzjubu pozajmio u Rostov. Sada je moskovski klub ispravio svoju grešku i ostaje da se vidi da li će i Kapelo ispraviti svoju.

Italijan je poznat kao trener čvrste ruke koji je tokom karijere imao sukobe sa nekim od najboljih igrača timova koje je vodio poput Dejana Savićevića, Ronalda, Antonija Kasana…  

(FOTO: Action images)


tagovi

Spartak MoskvaRusijaPremijer ligaFabio KapeloEvropaArtem Džjuba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara