""
""

Šta da radimo sa simuliranjem? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.17. | 12:13

Fudbal je preplavljen umetničkim pokušajima "skakanja u bazen" da bi se iznudio penal

Ako treba da uzmemo reper i primer na koji način će se razvijati svetski fudbal onda to možemo da uradimo prostim "bacanjem oka" na Premijer ligu. Najjaču naconalnu ligu sveta. A tamo je prethodnih dana bilo mnogo stvari koje se ne mogu podvesti pod "viteštvo i junaštvo".

Da, govorimo o simuliranju da bi se namgarčio sudija i "izvukao" penal.

Izabrane vesti

Bilo je brojnih takvih "incidenata" proteklog vikenda na Ostrvu. Ali, kada je simuliranje u pitanju ono nije nastalo juče. To se događa godinama. Sada dobija na popularnosti i videćemo kako će se fudbal kao igra izboriti sa tim.

Jedan od primera takvog ponašanja bio je let Markusa Rašforda protiv Svonsija. Taj isti Rašford nije imao ni devet meseci kada je 1998. godine Majkl Oven nasamario Roberta Ajalu u utakmici kada se promenila svest o čuvenom "ronjenju".

Četiri godine kasnije to je ponovio, a ovoga puta žrtva je bio Maurisio Poketino, sadašnji menadžer Totenhema.
"Nemojte misliti da je engleski fudbal fer, Oven je skočio kao da je na bazenu", rekao je Poketino.

Taj isti Oven je sada u ulozi komentatora branio Rašfordov potez rekavši " da se ovaj više branio od udarca nego što je simulirao". Naravno, Alan Širer se sa tim nije usaglasio i nazvao je potez mladog špica "očiglednom glumom".

A Hari Kejn, fudbaler Totenhema istog tog Poketina, napravio je sličan potez u velikom derbiju protiv Arsenala kada je dobio penal pored Gabrijela Pauliste.

Ni tu nije bio kraj. Liroj Sane je imao scensku tačku protiv Midlzbroa kada je iznudio penal za 1:1. A dešavalo se prethodnih sedmica i da Aleksis Sančez dobije udarac u rame, pa da se uhvati za glavu.

Ipak, dešavalo se i da igrači uđu u šansu i da ne padnu, a promaše. Verovatno im se u glavi pojavi misao "trebalo je da padnem". Pa to urade sledeći put. A sudije redovno nasedaju na takve stvari. Čim se dogodi kontakt, igrač pada. Prevelik je ulog da se ostane na nogama i pokuša.

Ali samo je pitanje gde ovo sve vodi?

On tim potezom vara sudiju, vara svakog ko je platio kartu, vara protivnika, vara svoj tim, svog trenera, svakoga ko voli fudbal i zaljubljen je u ovu igru.

Na kraju krajeva, vara samog sebe.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaHari KejnLeroj SaneMajkl OvenMarkus RašfordPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara