""
""

Šta je posvećenost igri i želja da se sruši Denver - dobiješ četiri infuzije, izađeš i budeš najbolji na terenu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.12.15. | 08:25

Jokić sasvim solidan, a ni vrlo raspoloženi Vučević nije pomogao Orlandu da izbegne poraz

Srpski centar Nikola Jokić imao je još jedan zapaženi učinak u porazu Denvera od Nju Orleansa, ali bez sumnje svi reflektori pozornice upereni su u neverovatnog Entonija Dejvisa. Prvi igrač Pelikansa i jedan od najboljih centara lige uradio je ono što bi malo ko učinio, posebno u ovom trenutku u sezoni - primio je četiri infuzije, izašao na teren i ponovo bio najbolji u svom timu. Čak 27 poena, šest skokova, četiri blokade i jednu asistenciju upisao je prvi udarnik Nju Orleansa u trijumfu rezultatom 130:125, ali sama činjenica da je podigao prag tolerancije, mučninu i bolest ostavio iza sebe, izašao na teren i doneo pobedu svom timu zaslužuje duboki naklon. 

Izabrane vesti

Dejvis je dve infuzije primio pre same utakmice, a kada je parket napustio na kraju prve deonice činilo se da se reprezentativac SAD neće ni vraćati na teren. Ali on je zahtevao da dobije još dve infuzije i da ponovo zaigra. Njegovo telo je to podnelo. Ono što treba posebno istaći jeste da je Dejvis čak 19 poena ubacio u prvoj četvrtini, a što je najvažnije - dve njegove blokade viđene su u poslednjih 40 sekundi, kada se odlučivalo pitanje pobednika. 

Ono čime trener Denvera Majk Meloun nikako neće biti zadovoljan jeste činjenica da su njegovi puleni sebi dopustili četiri deonice sa po 30 ili više primljenih koševa, a čak i to što su Nagetsi u drugom kvartalu ubacili čak 43 poena neće mnogo značiti poraženom timu. 

Pored Dejvisa zapaženu rolu imao je Tajrik Evans sa 21 poenom, deset asistencija i osam skokova, dok je isti broj poena ubacio Džru Holidej. Na drugoj strani rezervista Vil Barton upisao je rekord karijere – 32 poena, od čega sedam pogođenih trojki iz jedanaest pokušaja. Kenet Farid imao je 21 poen i 13 asistencija, Danilo Galinari 18, a Nikola Jokić 13 koševa, uz tri skoka i dve asistencije.

Ni razgoropađeni Nikola Vučević nije mnogo pomogao Orlandu u nameri da uzme meru Atlanti na svom terenu. Houksi su jednostavno bili neumoljivi, a Kajl Korver je bio čovek od presudnog značaja. On je čak 13 od ukupno 19 svojih poena ubacio u poslednjem kvartalu, od čega četiri trojke, među kojima je i hitac za izjednačenje u poslednjem minutu, posle čega su gosti slavili rezultatom 103:100.

Imao je Orlando napad za pobedu i 7,3 sekunde na semaforu, ali se napad nije najbolje završio. Dodavanje koje je bilo upućeno Evanu Furnijeu bilo je „presečeno“, a iako je lopta stigla do Vučevića, crnogorski centar nije uspeo da ponovo donese pobedu u poslednjoj sekundi jer nije stigao da izbaci loptu na vreme.

On je meč završio sa 20 poena i 11 skokova, dok je Furnije imao 17 koševa. Na drugoj strani uz Korvera istakli su se Majk Skot sa 15 i Džef Tig sa po 14 poena. 

NBA - REZULTATI

Orlando – Atlanta 100:103 (29:25, 13:27, 36:25, 22:26)
Toronto – Sakramento 94:104 (18:37, 30:18, 22:23, 24:26)
Denver – Nju Orleans 125:130 (31:36, 43:31, 22:32, 29:31) 

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vil BartonSakramento KingsOrlando MedžikNju Orleans PelikansNikola VučevićNikola JokićNBA ligaKenet FaridKajl KorverEntoni DejvisDžejms FeldinDenver NagetsAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara