""
""

Šta je sa Alenom Stevanovićem?

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.17. | 08:55

„Nikada nisam bio povređen duže od dva meseca! Koristim ovo i da upoznam sebe, kad si sa strane - više znaš da ceniš ono što si nekad imao“, kaže brzonogi vezista

Letos mu je propao transfer u Levski zbog povrede zadobijene još u večitom derbiju 4. marta ove godine, posle čega se vratio u Partizan, u potpunosti se oporavio i još pre mesec i po dana počeo da trenira, ali njegovo ime se ove jeseni nije ni vezivalo tim Parnog valjka.

Izabrane vesti

Ipak, Alen Stevanović u razgovoru za Žurnal poručuje da vredno trenira i da ne gubi motiv uprkos aktuelnoj situaciji.
Oporavio sam se, treniram normalno, sa ekipom već mesec i po. Ne osećam nikakve bolove, povreda zgloba je prošlost. E, sad, što se to malo odužilo...“, počeo je Stevanović priču za Žurnal.

Priča oko Levskog je propala na lekarskim pregledima.
U Levski me je pozvao trener Delio Rosi, dobro upoznat sa mojim kvalitetima još iz Italije. Nije tajna: bio sam u Sofiji tri-četiri dana, usled njihove skeptičnosti zato što nisam igrao od marta - morao sam na dodatne preglede. Utvrdili su da još mesec i po, dva, neću biti na „top“ nivou. S druge strane - bio im je odmah potreban igrač. Dogovorili smo se da sačekamo“.

Postojala je priča da je prethodno došlo do raskida ugovora sa Partizanom.
Otišao sam u Bugarsku na pregovore s dozvolom rukovodstva Partizana. Izjalovilo se, logično, vratio sam se u Humsku. Imam ugovor do kraja sezone“.

Stevanović je sa crno-belima prošao pripremni period, međutim, posle se sve promenilo.
Čini mi se da nisam ni licenciran… Šta da radim. Treniram i čekam. U početku sam vežbao sa strane, ojačao zglob kod Andre Milutinovića, vrhunskog stručnjaka za opravak, sada sam u normalnom trenažnom procesu“.

Stevanović

Pričali ste o statusu sa sportskim direktorom?
Ne, ni sa kim“.

Trenerom Miroslavom Đukićem?
Ni sa kim“, ponovio je Stevanović.

Da li zbog toga zamerate šefu struke?
Ne! Nije to moj deo posla. On je šef, glavni i odgovorni. Ne bih nikad dozvolio sebi da pričam na tu temu. Tu sam, plaćen sam...“.

Ipak, utakmice nedostaju…
Kako da ne. Nijedan trening ne može da zameni utakmicu. Teško mi je, ali...“.

Motiv se ipak ne gubi, iako je imao daleko svetlije trenutke u karijeri.
Ma kakvi. Radim duplo jače. Život! To je tako, vr˜ti se, brzo menja. Čas si gore, čas… Biće to u redu“.

Shodno narodnoj: što te ne ubije, to te ojača?
„Naravno. Prvi put sam u ovakvoj situaciji - ni u protokolu. Nikada nisam bio povređen duže od dva meseca! Koristim ovo i da upoznam sebe, kad si sa strane - više znaš da ceniš ono što si nekad imao“, kaže Stevanović.

(FOTO: MN press)


tagovi

Alen StevanovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara