Šta je veći problem: Rat u svlačionici ili umor od puta preko čitave Afrike?

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.19. | 14:50

Blek Leopardsi traže prekid crne serije i put do opstanka, Mamelodi bodove koji bi ga ostavili u ravnopravnoj trci za šampionsku titulu sa Orlandom

Kolo u fudbalskom prvenstvu Južne Afrike završava se utakmicom koja je od prevelike važnosti za obe ekipe. Ekipa Blek Leopardsa dočekuje Mamelodi Sandauns na svom terenu (19.30) i želi da prekine užausnu seriju rezultata koja je nemilosrdno guara ka zoni ispadanja. Sa druge strane, gostima iz Pretorije igra samo pobeda, pošto jure šampionsku titulu i imaju tri boda manje i utakmicu manje od Orlando Pajretsa, koje predvodi srpski strateg Milutin Sredojević.

Leopardi ne znaju za slavlje punih pet utakmica (četiri poraza), a velike probleme im prave i nesuglasiceu svlačionici, pošto se po tamošnjim medijima provlači informacija da je posle poraza od Maricburg Junajteda (1:2) došlo do žustrog verbalnog sukoba između čuvara mreže Kinga Ndlovua i trenera Dilana Kera.

Izabrane vesti

To je sasvim sigurno dodatno poremetilo domaćina ovog meča, ali u njihovim redovima se nadaju da su favorizovani gosti iscprljeni zbog napornog putovanja preko praktično čitave Afrike. Mamelodi je u petak u Rabatu igrao prvi meč polufinala tamošnje Lige šampiona protiv marokanskog Vidada (1:2).

Prema rečima šefa struke domaćeg tima, oni bi bili zadovoljni i nerešenim rezultatom, koji bi ih odaljio na tri boda odstojanja od Čipa Junajteda, koji je na 15. mestu, ali bi preskočili i Fri Stejt Stars na 13. mestu, koje vodi još jedan Srbin Nikola Kavazović.
"Moramo da verujemo u dobar rezultat, isto važi i za Mamelodi. Oni žele tri boda zbog titule, a mi zbog opstanka u ligi. Još uvek imaju svoje šanse u Ligi šampiona, žele da budu kraljevi Afrike i verovatno im je to prioritet. Umor je sigurno učinio svoje, ipak, ne želim da moji igrači uđu u ovaj meč sa razmišljanjem da su oni umorni. Takve stvari ne smeju da nam oduzmu fokus, želimo da odigramo ovaj meč kao tim", rekao je Dilan Ker.

Foto: Shutter stock


tagovi

Mamelodi SandaunsOrlando Pajrets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara