""
""

Šta piše u ugovoru Hesea i PSŽ-a?

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.08.16. | 19:04

Jedna klauzula važi, za drugu Real nije uspeo da se izbori

Hese Rodrigez i Pari Sen Žermen. Gotova stvar. Kao što je i najavljeno, španski krilni napadač potpisaće četvorogodišnji ugovor sa francuskim prvakom, ali je osim činjenice da je posao vredan 25.000.000 evra, koliko će na ime obeštećenja doboti Real, zanimljivo i šta sadrži ugovor dve strane.

Kraljevski klub je insistirao na dve klauzule. Na kraju se izborio za jednu. Ona podrazumeva da Hese iz PSŽ-a ne može biti prodat u - Barselonu. Takozvana anti-Barsa klauzula način je da se aktuelni prvak Evrope zaštiti od toga da igrači koje je oblikovao završe u taboru najvećeg rivala, pa je sledivši primere Mesuta Ozila i Anhela Di Marije, sa čelnicima Svetaca dogovoren isti model saradnje kao sa Arsenalom 2013. i Mančester junajtedom 2014, svojevremeno takođe obavezanim da ne smeju Nemca i Argentinca da prodaju na Nou Kamp.

Izabrane vesti

Real je u ugovor želeo da stavi i takozvanu povratnu klauzulu. Istu onu koju je imao sa Juventusom po pitanju Alvara Morate. Ako bi se Hese dokazao na Parku prinčeva i golovima privukao pažnju Zinedina Zidana da može da se vrati na Santjago Bernabeu po određenoj ceni. Pari Sen Žemren na to nije pristao, iz jednostavnog razloga što takvu vrstu ugovora na priznaje Fudbalski savez Francuske.

Sve vesti iz letnjeg prelaznog roka možete pročitati u našem specijalu TRANSFERI UŽIVO

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridPrimeraPari Sen ŽermenLiga 1klauzulaHese RodrigezFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara