""
""

Šta se to dešava u Nišu? Crveni u trećem minutu, penal, Grujić, „Uprava, napolje“, sklonjena dvojica... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.17. | 10:19

Neprijatna situacija na Čairu

Rezultatski, pod uslovom da se gleda samo učinak u Superligi, sve bi trebalo da bude potaman. No, kako srpski fudbal često nema dodirne tačke sa realnošću, u Nišu umesto slavlja vlada - tenzija.

Radnički je 11. kolu savladao Javor (1:0) i utisak je da se malo ko na tribinama Čaira tome obradovao, iako je to bio četvrti trijumf na domaćem terenu ove sezone, uz remi sa Radnikom (2:2). Štaviše, njime su, makar delimično, zaceljene rane posle eliminacije iz Kupa Srbije (poraz na penale od Zlatibor Čajetine), međutim, atmosfera tokom i po okončanju susreta sa Ivanjičanima bila je mučna.

Izabrane vesti

Navijači su okrenuli leđa klubu i(li) ekipi. Procena reportera sa lica mesta je da ih je bilo svega 550 u nedelju veče. Malo za grad bogate sportske tradicije i u neskladu sa rezultatima. Nešto drugo je, očito, po sredi. Nije se slučajno na ogradi pojavio transparent sinoć odsustnih Meraklija:
Pričaju se bajke, a ništa ne štima, prazne tribine nek su opomena svima“.

Čuli su se i povici - dokumentovano je i video-zapisom - protiv aktuelnog rukovodstva:
Uprava, napolje, Uprava, napolje“ i „Ua, ua, ua“...

Čak i kad je Radnički stekao vođstvo golom Milana Pavkova u 38. minutu iz jedanaesterca. Na taj način je iskoristio prednost igrača više, jer je glavni sudija, Danilo Grujić (inače, Nišlija!?) već u trećem minutu isključio Stefana Tripkovića iz Javora. Prvi put prvotimac gostiju požuteo je već u prvom napadu zbog prekršaja nad Ivanom Miledinovićem, a zatim je u narednom - prema Grujićevoj oceni - pokušao da simulira jedanaesterac pošto je bio u duelu sa golmanom Radničkog, Mladenom Živkovićem.

Domaćin je uspeo da sačuva vođstvo. Ne i da zasluži aplauze publike, koja je - prenosi izveštač Sportskog žurnala - nezadovoljan novim šefom struke, Ivanom Jevićem.
Jeviću, odlazi“, čulo se na Čairu.

A doskorašnji trener omladinaca Brodarca, koji je pre dve sedmice zamenio Austrijanca Petra Pakulta, smatra da bi navijači - bar oni koji su došli - trebalo da imaju malo više takta.
Igrači su ušli utučeni u svlačionicu, posle skandiranja sa tribina. Ako sam ja problem, spreman sam odmah da odem. Trebalo bi da se zna da sam došao pre desetak dana i zatekao mnogo povređenih igrača. Ekipa zaslužuje podršku, siguran sam da će posle toga biti bolje“, rekao je Jević.

Možda su mu sa tribina zamerili što u prvih 11 nije bilo Lazara Arsića (strelca četiri gola u dosadašnjem toku sezone) i Anida Travančića.
Arsić i Travančić imaju probleme sa klupskom upravom i nisu u takmičarskoj ekipi“, pojasnio je Ivan Jević.

U narednom kolu, Radnički u subotu gostuje Spartaku.

TABELA SUPERLIGE SRBIJE POSLE 11 KOLA:

(FOTO: Star sport)


tagovi

Danilo GrujićJavorRadnički NišSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara