""
""

Staniša Mandić: Srbija mi je dala mnogo, ali sam joj vratio

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.09.15. | 10:01

„Nisam prihvatio poziv Crne Gore iz ljutnje“, poručuje napadač Čukaričkog

Još jednom o onom reprezentativnom „transferu“. Pisalo se i pričalo naširoko o odlasku Staniše Mandića u Crnu Goru, vodila se polemika da li je potez ishitren ili ispravan, a tri sedmice kasnije napadač Čukaričkog poručuje da je odluku o raskidu sa Srbijom doneo više iz sportskih razloga i da ona nema direktne veze sa činjenicom da ga je novi selektor Orlića Tomislav Sivić izostavio sa spiska mlade selekcije za početak novog kvalifikacionog ciklusa za plasman na Prvenstvo Evrope.

U međuvremenu, momak koji je igrao važnu ulogu u reprezentaciji Veljka Paunovića na letošnjem Mundijalitu je debitovao za seniorski tim rodne mu Crne Gore.
Prvi utisak je fenomenalan, imao sam osećaj kao da sam duže vreme sa reprezentativcima Crne Gore. Sam sam odluku doneo, ona je konačna, to je gotova stvar. Pre nego što sam odlučio da igram za Crnu Goru imao sam razgovore sa porodicom, prijateljima i ljudima iz kluba. Došli smo do zaključka da je to pravi potez za mene“, objasnio je Mandić u razgovoru za Blic.

Izabrane vesti

PRELAZZI: Da ne verujem u crnogorsku reprezentaciju ne bih ni dolazio

Svestan je 20-godišnji špic da je njegov potez predmet komentara, kako u Beogradu i celoj Srbiji, tako i u Podgorici, potom Herceg Novom, gde je rođen i kompletnoj Crnoj Gori.
„Znam da je stalo i jednoj i drugoj strani. Srbija mi je dala mnogo, a ja sam joj na neki način vratio, ali završio sam sa omladinskim fudbalom, ovamo sam dobio šansu da igram na višem nivou. Niko me nije ni zvao sve do momenta kad sam krenuo za Crnu Goru, onda je sa mnom kontaktirao selektor Veljko Paunović. Rekao mi je da ostanem, ali mu je na kraju bilo jasno da sam već doneo odluku, te mi je poželeo sreću“.

Mandić uverava da su čelnici njegovog kluba imali pravo kad su oštro reagovali na činjenicu da ga je Tomislav Sivić izostavio sa spiska, ali da kasniji potez nisu bili iz revolta.
„Imali su pravo da se ljute, puštali su ljude kad god je trebalo da se igra za Srbiju i nisu morali na ovaj način da nam vrate. Nisam prihvatio poziv Crne Gore iz neke ljutnje, već zato što mislim da ću imati bolje šanse za budućnost. Trener Vladan Milojević mi je rekao da bi trebalo da mi bude čast što igram za A tim“, dopunio je Staniša Mandić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaStaniša MandićSrbijareprezentativni fudbalreprezentacija Crne GoreČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara