"Markos Roho iz dana kada je nosio dres Spartaka iz Moskve"
"Markos Roho iz dana kada je nosio dres Spartaka iz Moskve"

Stare rane opet peku, igre iz Spartaka se ne zaboravljaju: Ruski novinari ismevali Markosa Roha!

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.15. | 14:05

Vrlo zanimljiva konferencija za novinare pred veliki duel CSKA i Mančester junajteda...

Markos Roho iz dana kada je nosio dres Spartaka iz Moskve

Za moskovski Spartak odigrao je tek osam utakmica u sezoni 2011/12, ali navijači, ruski mediji i prijatelji fudbala u najvećoj državi na planeti nikada neće zaboraviti Markosa Roha i njegovu tužnu ulogu epizodiste. U danu kada Mančester junajted gostuje najvećem rivalu Spartak, ekipi CSKA (20.45), ruske novinare nije previše interesovalo zdravstveno stanje protivnika, niti razmišljanja pred utakmicu, već samo jedno – da iskoriste trenutak i pecnu jedno od najgorih pojačanja u istoriji crveno-belih. I to ne direktno, već preko kapitena Vejna Runija i menadžera Luja van Gala.
„Gospodine Runi, koliko puta uspete da pretrčite Markosa Roha tokom jednog treninga. Ovde su ga svi pretrčavali kao od šale, dok je igrao za Spartak“, glasilo je jedno od pitanja, posle kojih su se presekli i Runi i Van Gal.

Izabrane vesti

Ali, umesto odgovora na pitanje, obojica su jednostavno zanemarili ono što su čuli i počeli da hvale Roha.
„Iskreno, nisam znao da je Markos igrao u Spartaku. Ali, gledao sam ga na Svetskom prvcenstvu, kada je igrao u dresu Argentine. Igrao je odlično, baš kao i u Sportingu iz Lisabona ranije. Tada smo i odlučili da ga temeljno izanaliziramo. Ono što volim kod njega jeste da je izuzetno snažan igrač i gotovo nezaustavljiv, odlično razmišlja kada treba da se 'otvori' za dodavanje, a ima i vrlo brzu nogu za asistenciju“, rekao je Van Gal i odmah produžio:
„To je ono što nam je uvek potrebno, visoka brzina kretanja i dobra igra na raznim delovima terena. Mislim da on još nije dostigao svoj puni potencijal i da ima talenta da postane izuzetno kvalitetan igrač Junajteda“.

Zatim je svoj komentar dao i Vejn Runi.
„Ja kao saigrač Markosa Roha mogu samo da kažem da je izvanredan igrač i vrlo kvalitetna osoba. Vrlo jak u duelu i gotovo je nemoguće zaobići ga. Njemu kao Argentincu nije lako da dođe u Premijer ligu, ali je odradio odličan posao do sada i siguran sam da će nam mnogo značiti i do kraja sezone“, poručio je Vaza. 

Ruski novinari nisu bili zadovoljni...

 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vejn RuniSpartak MoskvaRusijaPremijer ligaMarkos RohoLuj van GalLiga šampionaEvropaEngleskaCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara