"Aleksis Sančez"
"Aleksis Sančez"

Stoičkov: U Barsi nemaju pojma o fudbalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.07.14. | 20:08

Prodaja Aleksisa Sančeza je prema mišljenu bugarske legende amaterska greška

Aleksis SančezZvuči pomalo smešno reći ovako nešto za Barselonu, ali ne možemo da se otmemo utisku da ima neke logike u rečima Hrista Stoičkova. Uostalom, bio je Bugarin veliki fudbaler, zna kako je to igrati u Barseloni, kao što i svi fudbalski fanatici na planeti znaju da je Aleksis Sančez pakleno dobar igrač.

Dobar deo javnosti stoga smatra da se Barselona premalo potrudila ne bi li sačuvala brzonogog Čileanca na Kamp Nou. Među njima je i Stoičkov, koji tvrdi da su direktori katalonskog kluba samo potvrdili da "nemaju pojma o fudbalu".

Izabrane vesti

To što je prodaja Sančeza bila preduslov za dolazak Luisa Suareza ne menja mišljenje legendarnog fudbalera, jer je uveren da je za Aleksisa moralo da bude mesta u timu Luisa Enrikea.
"Dešava nam se da zbog onih koji ne razumeju fudbal moramo da prodajemo najbolje fudbalere koje imamo u Barseloni. I nije to od juče. Politika kluba je uvek bila takva, oni jednostavno ne vole velike igrače, a Aleksis je najbolji. Ima brzinu, borbeni duh, rve se za svaku loptu, igra za tim. Mnogo mi se dopada njegov mentalitet. Aleksi odlazi uzdignute glave. On je igrač koji donosi prevagu na terenu", kategoričan je Stoičkov, koji sigurno razume Sančeza pošto je i sam napustio Barselonu posle sukoba sa Lujom Van Galom u sezoni 1997/1998.

Znali smo i od ranije, ali moramo da istaknemo ovu poslednju rečenicu još jednom. Jer, nenormalno je koliko dugo je Holanđanin na najvećoj sceni, zar ne?

(FOTO: Action Images)


tagovi

transferi2014PrimeraHristo StoičkovŠpanijaEvropaAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara