""
""

Stoičkov upozorava: Barselona je u haosu, a moglo bi da bude još gore!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.01.15. | 10:12

Legendarni bugarski fudbaler smatra da bi svi igrači u klubu morali da imaju jednak tretman i dodao bi bilo logično da Lionel Mesi ostane do kraja igračke karijere na Nou Kampu

Do ove sezone delovalo je da u Barseloni umeju da reše sopstvene probleme unutar četiri zida Nou Kampa, ali pokazalo se još jednom da "prljav veš" ipak ne može da se sakriva doveka. Legendarni fudbaler Barselone Hristo Stoičkov rekao je da katalonski gigant poslednjih dana polako klizi u haos i da bi situacija mogla da postane još lošija ako klub ne bude reagovao brzo i na pravi način.

Izabrane vesti

Barselona je u nedelju izgubila u Primeri od Sosijedada, dan kasnije otkaz je dobio sportski direktor Andoni Zubizareta, dok je ostavku dao njegov pomoćnik Karlos Pujol.

Pored toga, najbolji fudbaler Barselone u ponedeljak je propustio trening zbog, kako lokalni mediji tvrde, sukoba sa trenerom Luisom Enrikeom.
“Čini mi se da Barselona polako klizi ka haosu i tamo je sada sve na staklenim nogama. To bi moglo loše da utiče na ekipu pred meč sa madridskim Atletikom u prvenstvu. Niko od nas valjda ne želi da se vratimo u vreme Luja van Gala, kada je Barselona osvojila titulu, ali ju je u proseku gledalo 13.000 ljudi. Nažalost, čini mi se da se klub kreće baš ka tome”, rekao je Bugarin za radio Onda Sero.

On je podsetio na loše dane kluba, u periodu od 2000. do 2003. godine, kada je tadašnji predsednik Đoan Gaspar potrošio veliku količinu novca za pojačanja koja na kraju nisu donela trofeje.

Stoičkov smatra da je za Barselonu veoma važno da svi igrači u ekipi imaju jedna tretman.
“Ne može da se desi da on dobije dva dana duže za odmor, a onda kada se vrati da ne igra. Ko mu je dao dozvolu za to. Svi igrači bi trebalo da imaju jednak tretman. Da je Barsa u nedelju dobila Sosijedad, bila bi prva na tabeli. Mesi će se vratiti, ali Barselona ima probleme unutar kluba. Uprkos svemu, Mesi bi trebalo da završi karijeru na Nou Kampu”, naveo je on.

Stoičkov je dodao da će se stvari u Barseloni popraviti onda kada prestanu “čarke” i zakulisne radnje u svlačionici.
“Mora da se prestane sa svim tim glupim međusobnim sukobima. Klub mora da brine o Mesiju, ali navedite mi jednog Barseloninog stranca koji nije otišao iz kluba na mala vrata. Barselona mora da odmori Mesija kada mu je to potrebno, ali pod uslovom da kada izađe na teren odigra najbolje što ume”, zaključio je Bugarin.

Stoičkov je za Barselonu igrao od 1990. do 1995. godine i sezoni 1996/97. U tom periodu on je sa Kataloncima osvojio Ligu šampiona, pet puta je bio prvak Španije, a došao je i do trofeja u Kupu pobednika kupova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraLionel MesiHristo Stoičkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara