""
""

Stojadinović za Žurnal: Nemam više igrače Partizana, možda sam mogao da završim u Hagu

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.02.13. | 13:08

Sportski direktor Crvene zvezde je želeo da bude general, otkriva kako je napravio menadžersku karijeru, koliko je zaradio, ko su mu bili pogoci i promašaji i zašto je došao na Marakanu

 

Izabrane vesti

Bio je uspešan menadžer, danas je sportski direktor Crvene zvezde, a mogao je da postane general JNA. Zoran Stojadinović je u ispovesti za Sportski Žurnal otkrio neke zanimljive detalje iz života i karijere, koje ciljeve ima u Crvenoj zvezdi, kako gleda na srpski fudbal i ko su mu u menadžerskoj karijeri koju je završio bili najveći pogoci i promašaji.
“Kao klinac sam trenirao kod Milovana Đorića u Crvenoj zvezdi, ali sam batalio fudbal zbog škole. Kasnije sam upisao Vojno-tehničku akademiju u Zagrebu, ali sam opet promenio mišljenje i vratio se fudbalu, jer me je Ćiro Blažević želeo u Rijeci. Iskreno, voleo sam vojni poziv gde sam mnogo toga dobrog naučio. Ali, kada pogledam kako se sve završilo, Bog me je možda i pogledao. Ko zna, možda bih se sada nalazio u Hagu”, rekao je Stojadinović.

Karijera ga je iz Rijeke vodila u Galeniku, pa OFK Beograd, pa bečke klubove Admiru i Rapid u kojem je bio prvi strelac austrijske lige. To mu je obezbedilo transfer u Majorku, sa kojom je ušao u Primeru, baš kao i sa narednim klubom, Deportivom iz La Korunje. U Galiciji je završio igračku i počeo menadžersku karijeru.
“Prvi transfer mi je bio dovođenje anonimnog Jovana Stankovića iz Zvezde u Majorku, napravio sam pun pogodak i otvorio mnoga vrata. Ređali su se transferi Đukića, Đorovića, Kralja, Saveljića… Stekao sam reputaciju. Kasnije sam Stankovića odveo u Marsej za 30 miliona nemačkih marala, a Đorovića u Deportivo za 17 miliona. Kada se saberu svi transferi, zaradio sam kao da sam igrao u Realu ili Barseloni”.

Stojadinović kaže da nije imao mnogo promašaja u karijeri…
“Jedini je možda Milan Purović koga sam odveo u Sporting za popriličan novac, obezbedio mu dobru platu, ali on ništa nije pokazao. Inače, kao momak je čista “desetka”, ali malo je pokazao u Lisabonu”.

Mnogi su Stojadinovićev dolazak u Zvezdu na mesto sportskog direktora povezali sa uticajem njegovog prijatelja Aleksandra Vučića.
“Niko me nije naterao, jer sam ja prihvatio poziv, zato što sam video novi izazov. A, nisam morao. Sa Vučićem sam prijatelj i pre njegovog dolaska na vlast. On je veliki zvezdaš i predložio mi je da dođem na Marakanu. Da nisam prihvatio, osećao bih se kao izdajnik. Lepo mi je na novom poslu, osećam se korisnim, a zaradio sam dovoljno u karijeri, da ne mogu da potrošim sve što imam. Cilj mi je da sa Zvezdom budem prvak i da uđemo u Ligu šampiona. Planiram da na Marakani ostanem četiri-pet godina, što bi bio znak da sam radio dobro. Ne verujem da ću se više vraćati menadžerskom pozivu, jer sam stavio tačku na to”.

Rečima da je stavio tačku na menadžersku karijeru, oktrio je i da je zavrpio saradnju sa mnogobrojnim igračima Partizana koji su mu do dolaska u Zvezdu bili klijenti.
“Vratio sam licencu i svi moji ugovori su tada postali nevažeći. Pre toga sam obavio razgovore sa svima njima: Stojkovićem, Brašancem, Sašom Markovićem, Stankovićem i još nekim igračima iz omladinskog pogona i dao im punu slobodu u odaboru menadžera. Velika većina njih razmišlja o Ramadaniju i Stojiću”, zaključio je Stojadinović u razgovoru za Žurnal. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar VučićFK Crvena zvezdadarko brašanacJovan StankovićMajorkaMilan PurovićFK PartizanPrimeraSaša MarkovićŠpanijaSrbijaSuperligaVladimir StojkovićZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara