"Slaviša Stojanović na treningu Zvezde"
"Slaviša Stojanović na treningu Zvezde"

Stojanović: Nemamo vremena za strah

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.13. | 12:15

"Samo za rad", prvi su utisci trenera Zvezda posle priprema u Sloveniji

Slaviša Stojanović na treningu Zvezde(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

Rikardo Sa Pinto je razočaran zbivanjima u klubu napustio Crvenu zvezdu, a posle prvog dela priprema u Sloveniji ni njegov naslednik Slaviša Stojanović ne zrači optimizmom. Problema je puno, vremena malo, a Zvezda još nema ni oformljen tim.
"Solidan utisak je možda najbolja konstatacija za sve urađeno. Znam otprilike ko je ko na kom mestu, kakve su vreline igračima, ne baš i karakterne osobine. Strašno puno nas je bilo ovde. Odradili smo sve po planu, iako je mnogo teško bilo i organizovati trening, a tek treba da se posvetimo taktičkom planu", počinje priču Slaviša Stojanović.

Izabrane vesti

Sada treba da usledi ono najbolnije – skraćenje podugačkog spiska fudbalera. A svako se nada mestu u timu.
"To je neophodno. Da selektiramo igrače i da ne pogrešimo. Ali da imamo optimalan broj ljudi na treninzima i da možemo da napredujemo. Jer, upoznavanje trenera i ekipe je proces. Svako ko kaže drugačije ne zna šta priča. Potrebna nam je automatizacija, a zna se kako se do toga dolazi. Repeticije nisam izmislio ja, već doktori nauka, a oni kažu tri do pet hiljada ponavljanja da bi se došlo do tog automatizma".

Neophodna su i pojačanja, što je od ranije poznato, ali sada bi možda moralo da ih bude još više, zavisno od stepena povrede Đorđa Rakića.
"Prioritet su i dalje centralni bekovi. Desila se i ta jedna situaciuja neplanirana. Videćemo kakva je povreda Rakića, a ako se ispostavi da je teži problem moramo razmišljati i o igraču u vrhu napada... Ali, nemamo vremena za strah, za alibije, opravdanja. Samo za krvavi rad. Ne treba da trošimo energiju na kukanje. Zbog veličine kluba i armije navijača moramo da budemo spremni do prve utakmice", ističe Stojanović.

Sve vesti vezane za pripreme Crvene zvezde i Partizana možete pogledati u našem SPECIJALU.

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

FK Crvena zvezdapripreme 2013Slaviša StojanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara