Strašan je Mec, ali...

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.02.19. | 09:24

Sklon je oscilacijama

Mec i Brest. Dve ekipe u francuskoj Ligi 2 koje zaista vredi ispratiti i stavljati na tikete iz kolo u kolo, pošto su se dosad pokazale kao najkonstantnije u borbi za plasman u elitu. Mec je trenutno prvi sa 53 boda, Brest ima tri manje, dok su ostali na četiri i više bodova od Bresta, odnosno sedam plus u odnosu na Lorijan. Iz te perspektive treba posmatrati celo prvenstvo, ali ne i predstojeće 26. kolo.

Zašto?

Izabrane vesti

Mec ima daleko teži zadatak od Bresta. Sastaje se sa četvrtoplasiranim Parizom, veoma nezgodnom i kvalitetnom ekipom, tako da doza opreza ovde ne može da škodi. Istina, domaći sastav je jedan od glavnih pretendenata na direktnu promociju i to je od početka jasno stavio do znanja, ali puleni Korzikanca Frederika Antonetija umeju da kiksnu, da prospu bodove kada se to nikako ne očekuje, no teško je zamisliti da će to da rade u serijama.

Primera radi, imali su relativno nedavno krizu, koja je započela remijem u Lorijanu, a nastavila se ispadanjem iz Liga kupa od Amijena, kao i porazom od Oksera pred svojom publikom. Pobede nad Šatoruom i niželigašem Sarežeminom u kupu vratile su samopouzdanje Granati. Ipak, ubrzo je usledilo ispadanje iz kupa od Orleana, kao i dva vezana remija u Ligi 2. Dakle, Mec je sklon oscilacijama, ali činjenica je da se najbolje drži od svih konkurenata, o čemu svedoči i tabela. 

Brest ukršta koplja sa devetoplasiranim Grenoblom i, bar na papiru, ima lakši zadatak. Argument koji ide u prilog kecu je da gosti u svojim redovima imaju najboljeg strelca prvenstva. Gaetan Šarbonije je dosad postigao 18 golova (Habibu Dijalo iz Meca dao tri manje), pritom dodavši šest asistencija. Nekadašnji član Pari Sen Žermena i Monpeljea igra možda i najbolju sezonu u karijeri. Zanimljivo, dok je nastupao za Svece u sezoni 2008/2009, svlačionicu je delio, između ostalih, i sa našim Matejom Kežmanom. U Brestu se izdvaja i Matijas Otre sa šest golova i dve asistencije.

FRANCUSKA 2 - 26. KOLO:

Petak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


tagovi

Francuska 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara