"Slavlje posle evrogola Kobina"
"Slavlje posle evrogola Kobina"

Fiorentina se pomučila za bod. Strašne golčine Kobina i Kešerua! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.11.14. | 22:55

Steaua je skoro uništila nade Rio Avea za prolazak dalje, Lokeren i Trabzon podelili plen. Dinamo Kijev sa igračem manje dobio Olborg. Gengan lagano protiv otpisanog Dinama iz Minska

Slavlje posle evrogola KobinaIako je Rio Ave bio blizu prve ovosezonske pobede u Ligi Evrope, Steaua se probudila u petom minutu nadoknade za remi (2:2), dok je Dinamo Kijev savladao Olborg sa 2:0 i igračem manje.

Fiorentina je jedna stigla do boda u utakmici sa PAOK-om (1:1), iako je napadala ceo meč, a na drugom meču u grupi K, Gengan je lagano savladao otpisani Dinamo Minsk sa 2:0.

Izabrane vesti

Legija je pobedila Metalist sa 2:1, Lokeren i Trabzon postigli su po jedan gol u prvom poluvremenu, a to je bio i konačan rezultat.

Portugalska ekipa je došla do prednosti zahvaljujući lepom golu glavom sa deset metara Dijega Lopesa, posle slobodnog udarca koji je izveo Ukra u 35. minutu, ali je Steaua odgovorila u 61. minutu preko Kešerua. Ponadali su se gosti da mogu da preokrenu, njihove snove je iz penala srušio opet Dijego Lopes. No, tu nije bio kraj drame, pošto je Filip u četvrtom minutu nadoknade uništio veče domaćim navijačima.

Dinamo Kijev i Olborg su odigrali možda i najdosadniji meč ove večeri, ali je Domagoj Vida izvukao stvar, pošto je postigao gol na asistenciju maestralnog Andrija Jarmolenka u 71. minutu. Posle toga, na krilima tog pogotka, u strelce se upisao i Gusev u 4. minutu nadoknade, iako je njegov tim imao igrača manje još od 68. minuta, pošto je isključen Aleksandar Dragović.

Fiorentina je napadala ceo meč, propisno se ispromašivao Mario Gomez, pa je PAOK preko Martensa na asistenciju Atanasijadisa poveo u 81. minutu, ali je Paskval fantastičnim pogotkom doneo remi samo sedam minuta kasnije.

Gengan se nije preterano onamučio na svom stadionu, pošto su lagano pobedili Dinamo Minsk. Bovu je načeo slabašne goste pred kraj prvog poluvremena, da bi ih pred kraj drugog dotukao Mandan, na asistenciju strelca prvog gola.

Metalist je poveo protiv Legije najlepšim pogotkom večeri, čiji je strelac Kobin, posle divnih makazica. No, njihova prednost nije trajala dugo, pošto je samo sedam minuta kasnije Saganovski izjednačio za konačnih 1:1, posle savršeno izvedenog kornera na drugu stativu, da bi u drugom poluvremenu domaćin potpuno preokrenuo preko Dude u 84. minutu.

Na drugom meču u grupi L između Lokerena i Trabzona, došlo je do podele bodova. Poveli su domaći u 5. minutu preko Patosija, da bi pred sam kraj prvog dela igre Madžid Varis iskoristio grešku golmana domaćih i postavio konačnih 1:1.

U grupi J na prvom mestu je Dinamo, Steaua je druga, Olborg treći, dok je Rio Ave gotovo bez šanse za odlazak u drugi krug.

Fiorentina je prva u grupi K, sa deset bodova, sedam ima Gengan, četiri PAOK (i dalje imaju šansu), dok je Dinamo Minsk ispao iz daljeg takmičenja u Ligi Evrope, već dva kola pred kraj grupne faze.

U grupi L prva je Legija sa maksimalnim učinkom, Trabzon je ovim remijem održao prednost od tri boda u odnosu na Lokeren, dok je Metalist poslednji, i nema šanse za prolaz dalje. 

Grupa J:
Dinamo Kijev - Olborg 2:0
/Vida 71, Gusev 90+4/

Rio Ave - Steaua 2:2
/Lopes 35, 77 - Keseru 61, Filip 90+4/

Grupa K:
Fiorentina - PAOK 1:1
/Paskval 88 - Martens 81/

Gengan - Dinamo Minsk 2:0Đ
/Bovu 44, Mandan 86/

Grupa L:
Legija - Metalist 2:1
/Saganovski 29, Duda 84 - Kobin 22/

Lokeren - Trabzon 1:1
/Patosi 5 - Varis 45+1/

(FOTO: Action images)


tagovi

Andrij JarmolenkoBelgijaDijego LopesDomagoj VidaEvropaKlaudiu KeseruLiga EvropeLokerenPoljskaPortugalSaganovskiSteauaTrabzonUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara