"Lebron Džejms najbolji u pobedi Klivlenda"
"Lebron Džejms najbolji u pobedi Klivlenda"

Strašni Memfis utišao grmljavinu, Klivlend sve bolji, Bruklinu derbi Njujorka! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.11.14. | 09:50

Nikola Peković, Goran Dragić, Nikola Vučević i Mirza Teletović bili su zapaženi u noći između petka i subote

Lebron Džejms najbolji u pobedi Klivlenda

Memfis je došao i do šeste pobede u isto toliko kola nakon trijumfa nad desetkovanom Oklahomom u gostima- 91:89. Klivlend počinje da sklapa kockice, pobedili su Denver na gostovanju- 110:101 zahvaljujući dobroj partiji Lebrona Džejmsa, dok je najneizvesnije bilo u Finiksu gde je Sakramento nastavio svoju uspešnu seriju pobedom nad domaćinom nakon dva produžetka- 114:112 iako je Goran Dragić odigrao sjajno za domaće. Šarlot i Atlanta su takođe igrali produžetke u kojima su se bolje snašli Hornetsi- 122:119, dok je Bruklin bio bolji od Njujork Niksa u derbiju Velike jabuke-110:99 uz odlično izdanje Mirze Teletovića.

Izabrane vesti

Grizliji su neporaženi i nakon deset dana u novoj sezoni, a ovoga puta stradala je Oklahoma koja je i dalje oslabljena odsustvom Kevina Durenta i Rasela Vestbruka- 91:89. Najbolji u pobedi gostiju iz Memfisa bio je plejmejker Majkl Konli sa 20 poena, a podršku je imao u Kortniju Liju koji je ubacio 17. Organizator igre Tandera Redži Džekson dobio je nešto više prostora u novonastaloj situaciji što je iskoristio da postigne 22 poena,  uhvati sedam skokova i podeli osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobedu domaćih koji ostaju na samo jedom trijumfu iz prvih šest utakmica.

Klivlend Kavalirsi su počeli da se uigravaju i uspeh u Denveru nagoveštava bolje igre te ekipe. Tim Dejvida Blata savladao je Nagetse rezultatom 110:101 u meč u kojem su njihovi poeni bili sjajno raspoređeni, te su gosti imali čak sedam igrača sa dvocifernim košgeterskim učinkom. Lebron Džejms je konačno odigrao na prepoznatljivom nivou upisavši 22 poena, 11 asistencija i sedam uhvaćenih lopti, dok je Kevin Lav ubacio tri poena manje i zabeležio jedan skok više. Daleko najbolji igrač Denvera na ovoj utakmici bio je Rendi Foj koji je postigao 29 pogodaka uz devet uspešnih dodavanja. Konjanici sada imaju dve pobede i tri neuspeha, dok se ekipa iz Kolorada samo jednom radovala u pet duela od starta sezone.

Kingsi nastavljaju da melju! Kingsi su nakon dva produžetka slavili u Finiksu- 114:112 i tako došli do petog trijumfa u novoj sezoni. Demarkus Kazins je nastavio sa sjajnim igrama, zabeležio je 25 poena i čak 18 skokova i nagovestio da bi ovo definitivno mogla biti njegova sezona. Deren Kolison ga je pratio sa 16 poena, što je bilo dovoljno za tesnu pobedu Kraljeva. S druge strane, najbolji u porazu Sansa bio je Erik Bledso sa 23 koša i osam asistencija, Goran Dragić je zabeležio poen manje, dok je Majls Plamli upisao dabl-dabl sa 15 poena i 16 skokova, ali Finiks ostaje na tri pobede i isto toliko poraza.

Demarkus Kazins

Šarlot je nakon velike drame ipak uspeo da savlada Atlantu pred svojim navijačima- 122:119 i na taj način dođe do svoje treće ovosezonske pobede nakon šest odigranih duela. Meč je obeležio veliki centarski obračun dva Ala- Džefersona, s jedne, i Horforda s druge strane. Duel je pripao Alu Džefersonu koji je odneo pobedu, ali i poenterski nadmašio imenjaka iz Hoksa sa 34 koša i devet skokova. Snažni centar podršku je imao u Geriju Nilu koji je ubacio 24 poena, ali je na kraju šou ''ukrao'' Lens Stivenson koji je pogodio spektakularnu trojku za pobedu u drugom produžetku. Atlanta je imala dva igrača sa ostvarenim dabl-dabl učinkom, ali im to nije pomoglo i ostaju na jednoj pobedi iz četiri utakmice. Horford je imao 24 poena i 10 uhvaćenih lopti, dok Džef Tig uz 22 poena upisao čak 15 uspešnih dodavanja.

Bruklin Netsi su ubedljivo savladali Nikse u derbiju Njujorka- 110:99 uz odlično rolu Mirze Teletovića koji je ubacio 18 poena. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je ipak ostao u senci Derona Vilijamsa koji nastavlja da briljira i ovoga puta postigao je 29 poena. U ekipi Dereka Fišera najefikasniji bio je Karmelo Entoni sa 19 poena, ali njegovih 25% šuta iz igre (5/20) jedan su od glavnih uzroka četvrtog poraza Niksa u prvih šest duela.

Mirza Teletović

Nikola Peković bio je zapažen u okršaju Orlanda i Minesote sa 16 poena i sedam skokova, ali Vukovima to nije pomoglo i nakon poraza u produžetku na Floridi- 103:112 ostaju na dve pobede iz  pet mečeva. Njegov zemljak Nikola Vučević postigao je 14 poena i imao je devet uhvaćenih lopti u pobedi Medžika.

NBA:

Šarlot – Atlanta 122:119 (nakon produžetaka)
Orlando – Minesota 112:103 (nakon produžetaka)
Filadelfija – Čikago 115:118
Boston – Indijana 101:98
Bruklin – Njujork 110:99
Detroit – Milvoki 98:95
Toronto – Vašington 103:84
Oklahoma – Memfis 89:91
Finiks – Sakramento 112-114 (nakon produžetaka)
Juta – Dalas 82:105
Denver – Klivlend 101:110

(FOTO: Action Images)


tagovi

Al DžefersonAl HorfordDeron VilijamsFiniks SansLebron DžejmsMemfis GrizlisMirza TeletovićNBA ligaSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara