""
""

Strašno društvo u Kući slavnih: Šek bocnuo Kobija, Ajverson gledao u Džordana kao u božanstvo, Jao Ming se šalio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.09.16. | 13:41

Jedna od najboljih ceremonija u istoriji...

Košarkaška kuća slavnih u Springfildu dobila je u noći između petka i subote novih deset članova, a postavka „Klase 2016“ verovatno je i najjača u poslednjih nekoliko godina.

Izabrane vesti

Među zvezdama koje su ušle u Tim besmtrnih nije bilo evropskih legendi, ali je sastav bio toliko moćan da će se dugo pamtiti. Šakil O'Nil, Alen Ajverson i Jao Ming samo su neki od nezaboravnih asova čije će se ime naći u progranom društvu, a tu su takođe još i – vlasnik Čikago Bulsa Džeri Rejnsdorf, čuveni trener Mičigen Stejta Tom Ico, Šeril Svups, poznata kao „ženski Majkl Džordan“, te Zelmo Biti, Darel Garetson, Džon Meklendon i Kamberlaend Pouzi, koji su odlikovani posthumno.

Interesantno, Big Šek i jedan od najatraktivnijih plejmejkera svih vremena pričali su u mikrofon po 30 minuta i obojica su izrežirala neke od najkreativnijih govora u istoriji. S druge strane Jao Ming malo se našalio na svoj račun, ali nije previše dužio priču.

Legendarni centar Los Anđeles Lejkersa imao je poseban pik na neponovljivog Kobija Brajanta.
„Kobi je čovek koji me je oterao do granica mogućnosti kako bismo zajedno osvojili tri šampionska prstena. Isto tako 'pomogao' je da budem oteran iz tima i odem u Majami“, rekao je O'Nil, ali se onda i našalio:
„Želeo bih da se zahvalim Niku Andersonu zato što je promašio četiri slobodna bacanja u mom prvom NBA finalu. Naravno, šalim se malo“.

Alen Ajverson se sa suzama u očima zahvalio praktično svima koje je ikada upoznao i koji su imali uticaj na njegovu karijeru. Od repera Tupaka i čuvenog Majkla Džeksona, do njegovog trenera Džona Tompsona i Majkla Džordana.
„Trener Tompson mi je spasio život. Sedim ovde i čekam početak ceremonije i pomislim: 'Čoveče, to je Majkl'. I gledam ga, ne prestajem. Gledam u njegove patike i razmišljam kako je dobro biti Džordan. To je moj Majkl, moj idol, heroj mog života“, poručio je popularni The Answer (Odgovor prim. Aut), a onda nastavio:
"Nemam razlog da žalim zbog stvari koje sam uradio u život i što sam čovek kakav jesam. Porodica me voli, prijatelji, moji bivši saigrači, navijači. I ja njih sve volim".

Na kraju Jao Ming je znatno skromnije, sumirao sve što je postigao u karijeri.
„Uh, možda bi prvo trebalo da govori Alen Ajverson, pošto njemu treba mnogo manje vežbe nego meni“, našalio se najbolji kineski košarkaš svih vremena i dodao:
„Iako se moja karijera možda i završila prerano, ja jako cenim svaki trenutak koji sam proživeo“.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Šakil O'NilNBA ligaKuća slavnihJao MingAlen Ajverson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara