"Murali sa likom Luisa Suareza"
"Murali sa likom Luisa Suareza"

Suarez u Barseloni – definicija pritiska!

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.07.14. | 16:30

Protivnici će provocirati, sudije gledati sa posebnom pažnjom, mediji će jedva čekati i najmanju grešku...

Murali sa likom Luisa SuarezaKlupska sezona iz snova iza Luisa Suareza i trenutak ludila na utakmici sa Italijom na Mundijalu u Brazilu zbog kojeg bi, ako Fifa ne ublaži kaznu (kao što se očekuje), naredna četiri meseca trebalo da provede van terena. A tek onda sledi pakao za urugvajskog asa upozorava Hristo Stoičkov, čuveni Bugarin koji je najsvetlije trenutke karijere proživeo baš u Barseloni koja bi trebalo da predstavlja igračku katarzu i za Suareza.

Mediji su najboljeg strelca Premijer lige, naime, već preselili iz Liverpula na Kamp Nou, pošto je Barsa baš zapela, a niko ne odbija ponude od 80 do 90 miliona evra. Međutim, toliki novac donosi i ogromna očekivanja, a posle ujedanja Đorđa Kjelinija, trećeg u karijeri, Suarez će biti pod lupom.
"Suarez je jedan od najboljih napadača na svetu, momak koji ima karakter da igra za najveće klubove. Ali ti ugrizi... To će biti problem", kaže Stoičkov, koji je tokom karijere često imao probleme sa kontrolom besa, pa je i te kako pozvan da iznese svoje mišljenje o Suarezovoj situaciji.
"Obeležen je za ceo život. Svi će se truditi da mu otežaju. I protivnički igrači i sudije i novinari. Provociraće ga, pratiti na svakom koraku. Jednostavno biće pod stalnom tenzijom".

Izabrane vesti

Stoičkov je svojevremeno preživljavao slične trenutke, jer je u El Klasiku sa Realom iz decembra 1990. godine nagazio na stopalo sudiju Ildefonsa Azpitartea.
"Napravio sam grešku, a posle toga više ništa nije bilo isto. Bilo je mnogo teže, a tako će biti i Luisu. Protivnici će da ga izazivaju, tražiće nasilne reakcije, želeće da ga izbace iz takta i iz igre... A kad si tako uzavrele krvi... Pa, nekad je teško kontrolisati se. Plus, sudiju ne interesuje tvoj izgovor, zabrinut je zbog onoga što radiš. Svaka utakmice je kao psihološki rat. Tu su i mediji, dodatan pritsak da bi se prodale novine. Nije lako. Moraš da budeš poseban da bi izdržao".

Naravno, preduslov je da se Suarez okane loših navika.
"Prvo treba da se odmori, mentalno oslobodi od te greške. Ali, čim je tru puta ugrizao jasno je da nešto ne štima i mora to da reši. Sigurno je već pokušao, ali u sada će morati da uspe, jer se u Barseloni 24 sata živi pod pritiskom. Nema tu prostora za greške".

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraLuis SuarezHristo StoičkovEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara