""
""

Subotiću prekipelo zbog ubitačnih laktova: Tako i žene mogu da udaraju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.13. | 20:24

Srpski as iz Borusije besan zbog prljave igre fudbalera Štutgarta koji su slomili nos Marselu Šmelceru. Labadija mu odgovorio.

 

Izabrane vesti

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda bi možda mogli da razmisle da u prvenstvene mečeve ulaze sa zaštitnim maskama na licu s obzirom na broj facijalnih povreda koje su doživeli u prethodnih godinu dva dana. Najnoviji slučaj je slomljeni nos Marsela Šmelcera. Levi bek Milionera je nastradao kada ga je prvotimac Štutgarta Martin Harnik udario nogom u lice i polomio mu nos.

To je samo jedna u nizu sličnih povreda Borusijinih fudbalera, što je razbesnelo sve u taboru Milionera, pa i našeg reprezentativca Nevena Subotića.
“Fudbal je muški sport, ali fudbal uvek mora da bude fer borba. Ja nikada nemam za cilj kada idem u duel da “uvalim” rivalu lakat u oko. To nije muški, to svako može da uradi. To i žena može da uradi”, rekao je vidno nervozni Subotić.   

Ubrzo mu je stigao odgovor od trenera Štutgarta Bruna Labadije
“Borusijini fudbaleri pričaju kao da su ugrožena vrsta i kao da je njima potreban neki specijalni tretman kod sudija. Harnik je samo išao na loptu i sasvim slučajno povredio Šmelcera. Nesrećan slučaj i tačka. Dueli su deo fudbala. Mi bi trebalo da se žalimo jer nam je Nidermajer nepravedno isključen”, rekao je Labadija.

Šmelcer je odmah posle povrede napustio igru i neizvestan je za meč Lige šampiona protiv Malage.
“Nos mu se razleteo u svim pravcima po licu. Očigledno da je slomljen i neizvesno je da li ću moći da računam na Šmelcera protiv Malage”, poručio je trener Borusije, Jirgen Klop.

U poslednje dve godine, nekolicina fudbalera Borusije je prolazila sa teškim povredama nosa i lica. U novembru 2011. Neven Subotić je zaradio tešku povredu kada ga je Kirijakos iz Volfsburga pogodio laktom u lice. Par dana kasnije, u meču Lige šampiona, vezista Sven Bender je zaradio dvostruki prelom vilice, posle duela sa Tomasom Vermalenom iz Arsenala. Tek što se oporavio Bender je u februaru 2012. godine, zaradio novu povredu nosa i oka kada ga je udario Dijuf iz Hanovera. U novembru prošle godine, u meču sa Štutgartom, Sebastijan Kel je prošao sa slomljenim nosem posle duela sa Holchauzerom.

Par nedelja kasnije, opet je malerozni Bender “dobio po nosu”. Laktom u glavu ga je udario Enoh iz Ajaksa. Sada je na red došao i Šmelcer


tagovi

Borusija DortmundBruno LabadijaEvropaMarsel ŠmelcerMartin HarnikNemackaNeven SubotićSebastijan KelStutgartSven Bender

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara