Sudar titana

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.07.18. | 09:20

Francuska pred svojim navijačima u Lilu favorit protiv SAD. Silni Rusi sa Mihajlovim na mestu korektora prete olimpijskom šampionu Brazilu

Nadali smo se da Srbije može da iznenadi odbojkaške sile Brazil ili Francusku, da stigne do borbe za medalju, ali ruku na srce, Orlovi su bili daleko od polufinala. Mesto među četiri najbolje selekcije planete u premijernom izdanju Lige nacije izborili su Francuka, SAD, Brazil i Rusija.

Francuzi moćno deluju, ne samo na F6 pred svojim navijačima na stadionu Pjer Moroa u Lilu, nego su bili silni i u ligaškom delu takmičenja kada su osvojili „pol poziciju“. Predvođeni fantastičnim Ervinom Ngapetom, raspoloženim Stefanom Bojeom, lucidnim tehničarom Benžaminom Tonuitijem i najboljim liberom planete Ženjom Grebenikovim, Galski petlovi su počistili Srbiju i obezbedili prvo mesto u Grupi A i duel sa Amerikancima.

Izabrane vesti

Ono što može da bude otežavajuća okolnost za četu Lorana Tilija je da će na teren da izađu posle manje od 14 sati od duela sa četom Nikole Grbića, koja nije uspela ni da pripreti domaćinu. S druge strane, Ameri su se lukavo čuvali za polufinale. Protiv Rusije u meču koji je odlučivao o prvom mestu u Grupi B izveli su rezervni tim, bez nosilaca igre Majka Kristensena, Tejlora Sandera, Metjua Andersona, Bendžamina Peča...

I pored umora, Trikolori su favoriti. Igraju toliko dobro, raznovrsno, sigurno, da će teško i odlični Amerikanci moći da im se odupru na putu do velikog finala premijerne Lige nacije. SAD su stigle u polufinale preko Poljske u četvrtak. Na tom meču se povredio sjajni primač servis Tejlor Sander. Nije igrao u petak protiv Rusije, pa veliki znak pitanje stoji pored imena prošle sezona odbojkaša vicešampiona Evrope, Lubea.

Ove sezone ove dve selekcije igrale su pet setova u ligaškom delu sezone, kada su Francuzi bili bolji. Prethodnih 10 međusobnih duela, skor je izjednačen, s tim da Galski petlovi imaju tri trijumfa na poslednja četiri susreta.

U drugom polufinalu udariće evropski šampion Rusija na olimpijskog prvaka iz Rija, Brazil. Zbornaja komanda igrala je u kombinovanom sastavu ligaški deo sezone, ali je na završnom turniru pojačana sa najboljim korektorom planete, Maksimom Mihajlovim, koji je na oba meča bio sjajan i pokazao da pauza nije ostavila traga na igre bombardera četvorostrukog uzastopnog šampiona Starog kontinenta, Zenita iz Kazanja. Uz Dmitrija Volkova, Artjema Volviča i Dmitrija Muserskog, opet je to moćan sastav kadar da osvoji Ligu nacija.

Brazilci su tokom sezone imali dosta problema sa povredama. I na premijernom meču u Lilu teren je morao da napusti Maurisio Borhes, koji nije igrao protiv Srbije zbog povrede kolena i verovatno ga nećemo videti i na meču sa Rusima. Međutim, Karioke imaju dugu klupu. I dalje sve konce vuče sjajni tehničar Bruno Rezende, a u napadu dominira Valas de Souza, prvi poenter tima. Nijanse će da odlučuju, ali malu prednost dajemo Rusiji.

Statistika kaže da je Brazil poslednjih godina mnogo bolji u međusobnim duelima. Rusi ne znaju za pobedu protiv olimpijskih šampiona skoro pet godina. Poslednjih šest mečeva slavila je južnoamerička selekcija. U ligaškom delu sezone, Brazil je pobedio 3:1. Da li je vreme da Mihajlov i drugovi skinu brazilsko prokletstvo?

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 14:00 8404 LN France - USA ki 1 1,45
Sub 16:30 8406 LN Russia - Brazil ki 1 1,85
Ukupna kvota2,68

POLUFINALE LIGE NACIJA - LIL

14.00: (1,45) Francuska - SAD (2,55)
16.30: (1,85) Rusija - Brazil (1,85)

Foto: Action Images


tagovi

Liga nacijasportsko klađenjeMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeMuška odbojkaška reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara